Händer i Funäsfjällen / Ull & Fjäll: Forböndernas plagg och varor

Ull & Fjäll: Forböndernas plagg och varor

Workshop i tvåändsstickning, broderi, folklig virkning och fransar av olika slag.

Eventinfo

Forböndernas plagg och varor – tvåändsstickning, broderi, folklig virkning och fransar av olika slag.

Välkommen till Härjedalsfjällen i den vackraste höstskrud! En fjällvistelse med hantverkstema och möjlighet till natur- och kulturupplevelser. Karin Kahnlund och Anna-Karin Jobs Arnberg leder workshopen alla dagar. De har sina rötter i Dalarna och har under många år utforskat textila tekniker, dess utbredning och användningsområden. Under dagarna gör vi utblickar i de Jämtländska och Härjedalska textila traditionerna och jämför dem med Västerdalarnas rika textilskatter. Vi får också se detta på andra sidan den norska sidan gränsen. Likheterna mellan plaggtyper, mönster och tekniker är slående och man kan ana att impulser från forkörarnas resor till och från Norge och marknaderna i Elverum och Røros har satt sina spår.

Du behöver ha grundkunskap i tvåändsstickning. Karin och Anna-Karin har med sig material till de olika momenten. Detaljerat program skickas ut efter din anmälan.

Dagarna blir innehållsrika.Vi startar efter lunch onsdag 18/9 och avslutar efter lunch söndag
22/9. På kvällarna rekommenderar vi att ni kollar vilka konserter ni vill ta del av i det fantastiska utbudet under “The Funäs Festival”

Detaljer

Datum

18 - 22 September

Plats

Rörosvägen 30, 840 95 Funäsdalen

Pris

4 900:-

Arrangör

Härjedalsslöjd Västra i samarbete med Härjedalens Fjällmuseum och The Funäs Festival.

Kontakt

margareta.palmberg@mementor.se

Du kanske också gillar det här?

Bläddra