Välkommen till en större upplevelse

I Funäsfjällen kan du varje dag, året runt, uppleva nya äventyr. Här binds nio byar samman av våra leder. Sex alpina anläggningar bjuder på magisk utförsåkning i över 147 backar. Tre samebyar har sina visten och renbetesland här. Här är du mitt i ingenstans, men har nära till allt. Funäsfjällen är ett område där vi alla arbetar tillsammans för den bästa upplevelsen och en välmående fjällvärld idag och imorgon.

Välkommen hit

Här är livet omringat av fjälltoppar och vindlande dalgångar. Rent geografiskt hittar du oss i de västra Härjedalsfjällen. De nio byarna Funäsdalen, Tänndalen, Tännäs, Ljusnedal, Bruksvallarna, Mittådalen och Messlingen, Ljusnedal, Fjällnäs och Ramundberget sammanlänkas av längdspår, cykel-, vandrings- och skoterleder.

När du följer riksväg 84 hit kommer du både hem och landar mitt i ingenstans, men har samtidigt nära till allt. Både skratt, restauranger och shopping, till nya upplevelser, tystnaden och varann. Välkommen hit. Välkommen hem. 

Man steker kolbullar över öppen eld

Tillsammans är vi Funäsfjällen

Att göra saker tillsammans har alltid varit en del av Funäsfjällens DNA. Historiskt ett måste för att klara sig. För att allt blir bättre så. 1972 gick företagare och boende samman och skapade ett destinationsbolag. Destination Funäsfjällen. De nio byarna är fortfarande nio: men vi är också ETT Funäsfjällen.

Vi på Destination Funäsfjällen fortsätter att tillsammans med 190 medlemsföretag förvalta vår plats, att tillsammans utveckla och samverka för en hållbar fjällvärld. Där allt du älskar värnas om, men där vi också kan växa tillsammans – såsom vi alltid gjort.

Funäsfjällen i siffror

147

Backar

60

Fjälltoppar över 1000 meter

200

Fjällsjöar

34

Kul- och Guldturer

6

Skidområden

300 km

Längdspår

610 km

Skoterleder

180 km

Cykelleder

300 km

Strömmande vatten

410 km

Rösade leder

Destination Funäsfjällen - för hela Funäsfjällen

Här kan upptäcka mer och drömma större. Vi förmedlar boenden, från hotellrum, till mysiga stugor och lägenheter, i hela Funäsfjällen. För dig eller hela tjocka släkten. Du kan inspireras, hitta och boka aktiviteter oavsett när på året. De du vet att du vill och det som du inte visste fanns. Här hittar information om hela vårt fjällområde, om allt som händer här i de nio byarna. Vi är för fjällen och av fjällen.

Vi ägs nämligen av bygden, av företagarna. Där allt vi gör är för Funäsfjällen och återinvesteras i Funäsfjällen. Den enda vinsten vi tar ut är fler upplevelser, kanske ny spång, en bro eller något annat som behövs. Så vill du investera i oss? Hyr en stuga av oss och ge dig ut och njut, slå dig ner på en restaurang, på en sten, i en pool. Det är allt vi vill.

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen

Utforska våra vackra byar

I Funäsfjällen hittar du nio olika byar med unik personlighet och härligt utbud av aktiviteter sommar som vinter: Det är vi tillsammans med vår natur, våra toppar och alla som lever och verkar här – som är Funäsfjällen.

Visa kartan

Våra utmärkelser och omdömen

Fina fjäll, fina stigar, bra fiske, hjortron, naturligt och inte så kommersiellt

Närhet till längdspår och backe. Att det finns olika alternativ inom Funäsfjällen med bil.

Spännande att få se myskoxar på nära håll. Fina vandringar.

Mer ”fjällupplevelse” och mindre folk. Att kunna åka i flera liftsystem på samma liftkort. Lagom med besökare - aldrig trångt! Boendet precis vid backen med bra skid- och pjäxförvaring.

Underbara Funäsfjällen! Jag åkte själv med barnen på 6 och 11 år, och det finns hur mycket som helst att välja att göra, vi vandrade flera guldturer och några kulturen och vi cyklade på fjället och i teknikparken. Rekommenderas verkligen att åka dit.

Njuta Härjedalen - uppdatera gamla erfarenheter! Umgänge, lugn, bra skidspår! Stugvärdens bemötande vänligt och proffsigt, tack

Fantastiskt bra. Trevlig och serviceinriktad personal, alltifrån hyra av skidor i Sportladan, Fjällbyns värdar, liftvärdar, restaurangpersonal Det fina vädret har också bidragit till att vistelsen blev extra bra.

Lugn och ro. Fina vandringsleder. Underbar natur.

Mycket bra vecka! Fina miljöer & bra skidåkning. Vi hade ett magiskt bra väder!

Funäsfjällen är fantastiskt vackert och hela familjen älskar Tänndalen. Mycket barnvänlig stugby så hela familjen uppskattade semestern.

Fin skidåkning, ingen trängsel i backar eller vid liften. Uppskattar att det inte är så exploderat som Sälen. Vi gillar det småskaliga. Funäsfjällen/ Tänndalen är perfekt.

Jag och min familj tycker väldigt mycket om området, och det finns alternativa upplevelser. Vi har varit där omkring 15ggr både sommar och vinter.

Fin natur. Lugnt och skönt. Trevliga människor. En pärla.

Härligt landskap, fantastisk natur och goa människor!

Lätt att hitta roliga aktiviteter. Fina, preparerade skoterleder.

Solig, regnig, avkopplande, jobbiga uppförsbackar som ger fantastisk utsikt och en skön känsla i kropp och knopp. Uppleva försommarblommorna igen och fjällens egna blommor.

Närheten till bra skidspår och oslagbar fjällnatur. Trevligt med bra restaurang i närheten.

Fantastisk vandring och fantastiskt fiske.

Det är en bra totalupplevelse. Jag har varit I Funäsfjällen över 50 gånger och längtar alltid tillbaka så snart jag satt mig i bilen och åkt hemåt!

Vi var i området under 3 dagar. Trots ett omväxlande väder med allt från 25 grader varmt och sol till 10 grader och regn så fanns det många olika aktiviteter att välja mellan under dessa dagar.

Några av våra projekt

Fördjupning i Hållbar Platsutveckling

Vad har samverkan för betydelse? och hur kan man samverka för att utveckla en plats hållbart? Det var några av frågorna man fördjupade sig inom detta projekt.

Läs mer

Affärsdrivande Multiarena

I detta projekt gjorde man en genomlysning av hela Funäsfjällens Ledsystem. Det resulterade i bland annat ett nytt skyltsystem, underhåll av leder och var starten för ett nytt gemensamt driftbolag.

Läs mer

Våra samarbetspartners

Senast uppdaterad: 2024-06-11

Upptäck Funäsfjällen

Utforska våra medlemmar, våra upplevelser och alla aktiviteter i hela Funäsfjällen.

Map