Välkommen till en större upplevelse

I Funäsfjällen kan du varje dag, året runt, uppleva nya äventyr. Här binds alla byar samman av våra leder. Sex alpina anläggningar på magisk utförsåkning i över 140 backar. Tre samebyar har sina visten och renbetesland här. Här är du mitt i ingenstans, men har nära till allt. Funäsfjällen är ett område där vi alla arbetar tillsammans för den bästa upplevelsen och en välmående fjällvärld idag och imorgon.

Tillsammans är vi Funäsfjällen

Att göra saker tillsammans har alltid varit en del av Funäsfjällens DNA. Historiskt ett måste för att klara sig. Nu för att allt blir bättre så. 1972 gick företagare och boende samman och skapade ett destinationsbolag. De nio byarna är fortfarande nio: men vi är också ETT Funäsfjällen. 

Vi fortsätter att tillsammans med 190 medlemsföretag förvalta vår plats, att tillsammans utveckla och samverka för en hållbar fjällvärld. Där allt du älskar värnas om, men där vi också kan växa tillsammans – såsom vi alltid gjort.Man steker kolbullar över öppen eld

Våra utmärkelser och omdömen

Närhet till längdspår och backe. Att det finns olika alternativ inom Funäsfjällen med bil.

Mer ”fjällupplevelse” och mindre folk. Att kunna åka i flera liftsystem på samma liftkort. Lagom med besökare - aldrig trångt! Boendet precis vid backen med bra skid- och pjäxförvaring.

Närheten till backar och skidspår. Lugnet och det trevliga atmosfären.

Njuta Härjedalen - uppdatera gamla erfarenheter! Umgänge, lugn, bra skidspår! Stugvärdens bemötande vänligt och proffsigt, tack

Fantastiskt bra. Trevlig och serviceinriktad personal, alltifrån hyra av skidor i Sportladan, Fjällbyns värdar, liftvärdar, restaurangpersonal Det fina vädret har också bidragit till att vistelsen blev extra bra.

Mycket bra vecka! Fina miljöer & bra skidåkning. Vi hade ett magiskt bra väder!

Fin skidåkning, ingen trängsel i backar eller vid liften. Uppskattar att det inte är så exploderat som Sälen. Vi gillar det småskaliga. Funäsfjällen/ Tänndalen är perfekt.

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen

Utforska våra vackra byar

I Funäsfjällen hittar du nio olika byar med unik personlighet och härligt utbud av aktiviteter sommar som vinter: Det är vi tillsammans med vår natur, våra toppar och alla som lever och verkar här – som är Funäsfjällen.

Visa kartan

Destination Funäsfjällen - för hela Funäsfjällen

Här kan upptäcka mer och drömma större. Vi förmedlar boenden, från hotellrum, till mysiga stugor och lägenheter, i hela Funäsfjällen. För dig eller hela tjocka släkten. Du kan inspireras, hitta och boka aktiviteter oavsett när på året. De du vet att du vill och det som du inte visste fanns. Du hittar info om hela vårt fjällområdet, om det som händer här i de nio byarna. Vi är för fjällen och av fjällen.

Vi ägs nämligen av bygden, av företagarna. Där allt vi gör är för Funäsfjällen. Återinvestseras i Funäsfjällen. Den enda vinsten vi tar ut är fler upplevelser, kanske ny spång, en bro eller något annat som behövs. Så vill du investera i oss? Hyr en stuga och ge dig ut och njut, slå dig ner på en restaurang, på en sten, i en pool. Det är allt vi vill.

Några av våra projekt

Fördjupning i Hållbar Platsutveckling

Vad har samverkan för betydelse? och hur kan man samverka för att utveckla en plats hållbart? Det var några av frågorna man fördjupade sig inom detta projekt.

Läs mer

Affärsdrivande Multiarena

I detta projekt gjorde man en genomlysning av hela Funäsfjällens Ledsystem. Det resulterade i bland annat ett nytt skyltsystem, underhåll av leder och var starten för ett nytt gemensamt driftbolag.

Läs mer

Upptäck Funäsfjällen

Utforska våra medlemmar, våra upplevelser och alla aktiviteter i hela Funäsfjällen.

Map