Hyr ut ditt boende med oss

Har du ett härligt fjällboende, men som kanske inte används hela året? Då kan du hyra ut det med oss! Vi förmedlar fjällstugor och lägenheter – tryggt och smidig för både dig och gästen.

Foto: Emeli Nilsson

Boende i fjällen / Hyr ut ditt boende med oss

Fjällboenden i hela Funäsfjällen

Allt fler gäster hittar till Funäsfjällen och vill hjälper dem att boka sitt drömboende. Vi arbetar med både privata stugor och lägenheter, de stora fjällanläggningarna och campingar för att förmedla härliga fjällboenden i hela Funäsfjällen – över hela året. Och med oss väljer du själv när och hur du vill hyra ut.

Ett flexibelt förmedlingavtal

Du ska kunna njuta av fjällen, när du vill. Och när du inte är här, ja då kan du hyra ditt boende. Med oss så väljer du nämligen själv vilka veckor du vill hyra ut, oavsett om det bara är två veckor eller 52. Du har tillgång till din egen bokningssida och kan spärra – eller släppa de veckor du vill, i stort sett när du vill.

Ett tryggt samarbete

Vi tar hand om hela resan, både din och gästens – och hjälper dig hela vägen.  Från att prissätta till själva förmedlingen, marknadsföringen och administrationen, med allt från att regler och villkor, till in- och utbetalningar. 

Vi kopplar också ihop dig med en stugvärd, så att allt praktiskt på plats flyter på: nyckelhantering, städning och service. Vi finns på mail, telefon, och på plats i Funäsfjällen. Händer något oförutsett, ja då finns vi här helt enkelt! Och vill man bara fråga om smått och gott, som när vägen mot Mittåkläppen öppnar, vilken cykelled som rekommenderas eller var närmaste återvinningscentral finns, ja då finns vi där för det med!

En gedigen kunskap

Vi är själva ute och njuter av Funäsfjällen när vi inte jobbar, följer säsongernas skiftningar. Pratar med gäster och ser de olika behoven. Det gör att vi verkligen kan Funäsfjällen och vi kan förmedlingen här i området. Att vi dessutom i 50 år har hjälpt gäster att hitta hit, att hitta sitt fjällboende gör ju också sitt till. 

 

Varför hyra ut?

  • Du tjänar pengar idag: Varje uthyrd vecka blir extra inkomst för dig.
  • Området tjänar pengar: Varje extra gästnatt räknas för alla som bor och verkar i området.
  • Vi tjänar på det långsiktigt: En levande bygd är en förutsättning för utveckling och turismen är vår största inkomstkälla. När bygden lever ökar också värdet på marken, vilket i sin tur också påverkar  värdet på alla bostäder. Så genom att hyra ut med oss är du med och bidrar till att öka värdet på din egen bostad.

Hyr ut redan idag

Vi ser att efterfrågan ökar på boenden, både för stugor och lägenheter. Så är du intresserad, tveka inte att höra av dig idag.

Inför uthyrningen - hur går det till?

När du beslutat att du vill hyra ut ditt boende, träffas vi och tillsammans går vi igenom bostaden. Vi kollar hur det ser ut och inspekterar alla faciliteter. Därefter lämnar vi förslag på en prisbild – vad vår erfarenhet säger är rätt förmedlingspris och ett förmedlingsavtal. Godkänns priset, lägger vi upp bilder, tar fram en inspirerande text som speglar din bostad och publicerar objektet för uthyrning på funasfjallen.se
Du kan välja att leverera egna bilder eller boka den fotograf vi samarbetar med för att ta nya bilder.

 Visste du att:

Som stugägare följer du enkelt uthyrningen av din stuga eller lägenhet via en egen inloggning i våra kanaler. Du kan med andra ord se i realtid hur det bokas på, och även lägga in när du själv vill använda stugan. Såklart kan du alltid ringa oss om du har frågor eller funderingar.

Vikten av en kunnig stugvärd

För att uthyrningen ska gå så smidigt som möjligt och vara kvalitetssäkrad så skriver man också alltid ett avtal med en stugvärd. De är nämligen ovärderliga i arbetet. De sköter det praktiska kring uthyrningen och ser till att stugan eller lägenheten alltid är i toppskick. Vi samarbetar med flera olika stugvärdar i Funäsfjällen och hjälper dig även i denna kontakt!

 

Vi marknadsför ditt boende

Genom att hyra ut via oss marknadsförs ditt boende i våra marknadsförings- och försäljningskanaler. Det ger ditt boende bra synlighet och gör att du når gästerna när de är redo att boka. Förutom att synas och säljas i Funäsfjällens onlinebokning, bistår vi även med sälj och service via telefon och mail,

 

Bidra till hela Funäsfjällen

Bostadsförmedling är som vi nämnde ett av de ben vi står på, andra ben är marknadsföring av vårt område (få gäster att hitta hit), affärs- och turismutveckling (hjälpa medlemmar att växa) och platsutveckling (få vårt områdes natur och kultur att blomstra.) Där allt vi gör i slutändan syftar till en välmående fjällvärld, inte bara för oss utan också våra barn och barnbarn.

 

Vill du veta mer?

Ta del av vårt uthyrningskontrakt genom att kontakta oss på: info@funasfjallen.se eller via telefon: 0684-155 80

 

Senast uppdaterad: 2024-07-18