Person som monterar bindning på längdskidor. Längdskidor i bakgrunden.

/ Bruksvallarnas Sportcenter

Bruksvallarnas Sportcenter

Välkommen till Bruksvallarnas Sportcenter! Specialistbutik inom längd, tur och topptur. Vår butik och uthyrning hittar du på Hotell Bruksvallslidens nordvästra sida. Förutom kompletta utrustningar kan du naturligtvis hyra enstaka produkter.

Specialistbutik inom längd, tur och topptur

I butiken säljer vi det vi själva gillar att använda. Vi har bara riktigt bra utrustning. Det är saker vi själva provat och använder, kläder som andas, skidor med spann som ger både bra glid och fäste.

Här har du också själv möjlighet att testa innan du bestämmer dig. Allt från skinskidor och pannlampor till topptursutrustning finns att testa. Fördelarna är uppenbara – du får kläder och utrustning som passar dig och din åkstil och som fungerar i många säsonger. Bra för dig och bra för miljön. Välkommen in!

I vår uthyrning hittar du utrustning för längd, tur och topptur. För längdåkning väljer du mellan skinskidor för klassisk åkning eller skate. Längdutrustning finns i alla storlekar från skor 25 till 49.

Våra turskidor har både stålkant och skin. De är smala nog för våra fina fjällspår och kombineras med en stadig längdpjäxa. Har du egna turskor med BC bindning har vi skidor för dig också. Även dessa fungerar i längdspåren.

Topptursutrustningarna är anpassade för den typ av terräng som vi har utanför vår dörr. Skidor och pjäxor som väger dryga kilot. Skidorna har en midjebredd på 80-90 mm. Vi har även tranciever, sond och spade att hyra.

Hitta till oss

Adress:  Myhrsvängen 5, 846 97 Bruksvallarna
Telefon: +47 726 603 490
E-post: sportcenter@bruksvallsliden.se

Map