Kaffekopp med cappuccino

/ Nya Jonssons Konditori & Bageri

Nya Jonssons Konditori & Bageri

Nya Jonssons är ett bageri & konditori med café – men slår du dig ner här förstår du att det är mycket mer än så.

Ett bageri och konditori med historia

Hos Nya Jonssons bakas allt från grunden med väl valda ingredienser och frisk fjälluft. Kanske är det därför bullarna alltid känns extra fluffiga skorpan på det stenugnsbakade brödet är sådär både seg och krispig på samma gång – att man slåss om kanterna.

Sitt länge och ta med hem

På Nya Jonssons hittar du både frukost och lunch. Slå dig ner i det mysiga cafét eller ta med hem, allt hos går nämligen att få som take away. Sjö och fjäll siktas genom stora fönster, sommartid finns en liten uteservering. Så gör som du vill. Njut här eller där.

För guds skull, missa inte tårtorna

Vill höll nästan på att glömma att berätta om tårtorna! Här finns nämligen tårtor i olika former och smaker,, men för att vara säker på att få just ditt önskemål (ibland går de åt i överraskande snabb fart) så beställ gärna. Och beställ till alla festligheter: de älskar utmaningar och tar gärna emot specialbeställningar till både dop, bröllop, konferens, event med mera. Nästan värt att skapa ett event och beställa tårta bara för att.

Traditionellt och nybakande

Hos Nya Jonssons värnar man både om det traditionella och skapar samtidigt nytt. Den klassiska kanelbullen sitter precis där den ska, men plötsligt så dyker det upp en fjällbakelse som utmanar allt. Så vad ska du välja när du möts där med ett sug efter på klassiskt och utmaningar. Välj båda. Likaså är det med brödet. De nybakta frukostfrallorna som ligger där varje morgon, sida vis sida med kanske ett frukt- och nötbröd? Återigen. Köp med båda. För av Nya Jonssons Bröd råkar skivorna alltid bli lite tjockare när du skär, eller så råkar det alltid bli en extra mellismacka av dem – för att det är så gott. Att du alltid känner att du borde köpt lite mer.

En lång historia av längder och limpor

Jonssons startade 1951, då var det Erik Jonsson som stod vid bakbordet och 50 år efter stängning slog hans barnbarnsbarn Andrea Skott Dahlgren 2017 upp dörrarna till Nya Jonssons. Kärleken till bygden syns i varenda bakelse. Och på deras hemsida finns ännu mer att läsa om detta.

Hitta till oss

Adress: Rörosvägen 10, 846 72 Funäsdalen
Telefon: +46(0)72-703 46 72
E-post: order@nyajonssons.se

Map