Lokala tillagad rätt

Inspiration / 6 fina restaurangtips

10 minuter att läsa

6 fina restaurangtips

10 minuter att läsa

En ny upplevelse för varje dag Kanske vill man inte äta ute varje dag. Men om vi får boka in oss på en drömvecka tipsar vi om dessa.

Skoogs Krog samt Bistro & Deli Funäsdalen

Skoogs krog bokar du i förväg om du sugen på en hedonistisk helkväll. Avnjut rätt efter rätt på avsmakningsmenyn för en gastronomisk explosion. Missa inte det tillhörande dryckespaketet! Både det alkoholstinna och alkoholfria passar perfekt ihop med rätterna och är körsbäret som kröner måltidsupplevelsen.

På Skoogs Bistro & Deli slinker du med fördel spontant in på ett glas i goda vänners lag. Antingen köper du hem middagen: kött från lokala gårdar eller dagens fångst från Åre Atlantfisk samt chark och ost. Eller så tar du ett till glas och beställer något från den enkla men väl uttänkta menyn. Har de kvar av marmeladen? Köp på dig ett lager innan den tar slut.

Fjällkällans kök Funäsdalen/Hållan

Uppför backen från Funäsdalen mot Hållan ligger denna pärla. Sida vid sida vid andelsstugorna – i huvudbyggnaden hittar du Fjällkällans ”kvarterskorg” – men som är mycket mer än så. Deras välkomponerade meny bestående av utvalda och lokala råvaror och ackompanjeras av en liten men naggande god vinlista. Allt med lagas och presenteras med stort hjärta och känsla. Menyn varierar efter årstid, men ser du råbiffen på menyn – beställ den utan att tveka. Likaså med cremé bruleên, ta in en extra eller tre. Ett perfekt avslut på en strålande måltid.

Fjällbäcken Lodge Bruksvallarna

800 m.ö.h ovan Bruksvallarna by ligger fantastiska Fjällbäcken Lodge. Lika vacker och unik som platsen är, lika stor är matupplevelsen. Vandra gärna dit för att arbeta upp aptiten. Det blir den perfekta starten på en oförglömlig middag. Till de välkomponerade rätterna följer också härliga historier från dåtid och nutid och välvalda drycker. För en helhetsupplevelse stannar du med fördel kvar över natten – så se till att boka i god tid.

Visste du att du även kan boka in en matupplevelse utomhus med Jon från Fjällbäcken? Njut av rätter som tillagas på öppen eld efter en vandringstur.

På Skoogs Krog lagar man mat med kärlek & nyfikenhet

Kväll på Skoogs krog
Person plockar mat på Buskvallen Inn

Fjällnäs restaurang Fjällnäs

I en unik och avslappnad miljö, precis vid vattenbrynet till sjön Malmagen ligger Sveriges äldsta fjällhotell: Fjällnäs est. 1882. Här kan du bo, uppleva äventyr, gå på spa eller boka brunch, lunch eller middag. En perfekt start eller avslut på fjälläventyret där lugn och upplevelse är i fokus.

Köket är klassiskt nordiskt med traditioner. Maten tillagas med eftertänksamhet, noggrannhet och inte minst uppmärksamhet där råvaran är i centrum. Det blir inte bara en gourmetupplevelse utan du får också uppleva Funäsfjällens rika kultur och historia i varje tugga. För en total upplevelse, boka in dig på Mii Gullo Spa ett par timmar innan middag.

Brasserie Kerstin Bruksvallarna

I den gamla vävstugans lokaler i Bruksvallarna öppnades i januari 2019 Brasserie Kerstin. En ombonad och gemytlig restaurang med plats både inne och ute. Dagtid hittar du en lättare lunchmeny, hembakt fika och de frasigaste våfflor du kan tänka dig. Kvällens á la carte-meny varierar efter säsongen men har du möjlighet att beställa den gravade älgen – rekommenderas det starkt. Vegetariska alternativ står inte alltid på menyn, men fråga kocken så får du garanterat en underbar rätt!

Du kan även uppleva Brasserie Kerstins mat i stugan! Du beställer enkelt de antal rätter du vill ha på deras hemsida, hämtar det dagen efter och gör den sista touchen hemma enligt instruktioner.

Buskvallen Inn Tänndalen

I hjärtat av Tänndalen straxt innan du kommer fram till liftanläggningen hittar du Buskvallen inn. En otroligt mysig restaurang vid foten en skidbacke där du hittar fika, lunch, middag och kvällsaktiviteter. Bland dagens rätter hittar du både klassisk husmanskost, vegetariska fullträffar och inspiration från hela världen. Dyker du förbi en dag när ramen står på menyn – beställ och sörpla ljudligt såsom brukligt enligt japansk sed. Eller ja, i tysthet om du vill följa den svenska modellen.

Buskvallen Inn har även ett väldigt stort utbud av ölsorter, runt 60 olika. Du hittar definitivt en öl som passar din gom!

Det finns många mer helt fantastiska restauranger att besöka. Du hittar dem här.

Senast uppdaterad: 2023-06-05

Läs mer om restaurangerna och många mer

Bläddra