Se & göra / Golf i fjällen

Golf i fjällen

Är greenen grönare här? Mycket möjligt. Den friska luften, och det klara fjällvattnet och jordmånen gör Funäsfjällens golfbanor frodiga och en fröjd att spela på.

Person spelar golf med fjällen i bakgrunden

Foto: Sara Gärdegård

Spela golf med storslagna vyer

Funäsfjällens golfbanor de ligger omgivna av böljande fjälltoppar och friskt fjällvatten vilket inte bara ger grönna greener, utan gör golfrundan till en storslagen upplevelse rent visuellt. Vi har två vackra golfbanor i Funäsfjällen: 18 hålsbanan i Ljusnedal och 9 hålsbana i Ramundberget.

Spela golf på golfbanor med historia

18-hålsbanan i Ljusnedal är Sveriges äldsta fjällbana byggd 1972. Här har svenska proffstouren vid två tillfällen förlagt tävlingar. Ramundbergets 9-hålsbana längs Ljusnan är en annorlunda bana som belönar precision före längd. En liten fjällpärla enligt Svensk Golf. Båda är väl värda ett besök. Och du slår två flugor i en smäll: samtidigt som du spelar så kan du faktiskt säga att du fjällvandrar eftersom du befinner dig på 600 m.ö.h. och är bland fjälltoppar.

Golf för nybörjare och proffs

För golfbanan i Ljusnedal krävs det att du har grönt kort, men man har många träningar för både herr, dam och junior. Du kan läsa mer hos Funasfjallengolf.se eller ta kontakt med golfklubben via Facebook.I Ljusnedal finns det även en driving range. 9-hålsbanan i Ramundberget erbjuder pay and play för alla.

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen
Senast uppdaterad: 2023-08-29

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

En större upplevelse

Vi har två vackra golfbanor: 18 hålsbanan i Ljusnedal och 9 hålsbana i Ramundberget.

Map