Kvinna spelar golf på Ljusnedals golfklubb

Inspiration / Guide till golfbanan i Ljusnedal

5 minuter att läsa

Guide till golfbanan i Ljusnedal

5 minuter att läsa

Missa inte en av sveriges vackraste golfbanor. 18 hål. Vill du slå Carin Koch så segrade hon här 1993 på 217 slag (+1).

Upptäck en storslagen golfbana

Vill du redan nu upptäcka banorna hemifrån, är det bara att läsa vidare i Banguiden. Till exempel kan du upptäcka hål 11, banans längsta och få tips på hur du bör lägga slaget. 

  • Antal hål: 18.
  • Par: 72.
  • Gul tee: 5 575 meter
  • Röd tee: 4 705 meter.
En kvinna gör en swing med sin golfklubba
En person gör en swing med en golfklubba
Tre personer spelar golf längs en fjällsjö

Sveriges äldsta fjällbana

Banan byggdes redan 1972 vilket gör den till Sveriges äldsta fjällbana. Golfbanan ritades av Nils Sköld och Sune Linde. Samma år bildades också golfklubben. Klubben fick sina första 9 hål 1973 för att 14 år senare omfatta 18 hål.

 

Vid två tillfällen har den svenska proffstouren förlagt tävlingar i Funäsfjällen. Carin Koch, Maria Hjorth och Sophie Gustafson har alla deltagit och spelat på Ljusnedal. Carin Koch segrade 1993 på 217 slag (+1).

Bedårande banlayout

Svensk Golf 18-hålsbanan i Ljusnedal som helt bedårande. Och det är många som håller med. “Seaside-hålen” utmed Ljusnedalssjön är sagolika. Det gör att vi vågar lova att detta är en av Sveriges vackraste golfbanor.

 

Men det är inte bara för att den är vacker som du ska överväga ett spel här: Intressant layout, underbara vyer, mycket vatten och bra kvalitet på greener och fairways gör golfupplevelsen till något extra.

Senast uppdaterad: 2023-05-31

Kanske gillar du också det här?

Bläddra