Se & göra / Skidåkning för barn

Skidåkning för barn

I Funäsfjällen finns det inte bara ett barnområde, vi har flera! Både äventyrsområden och nybörjarområden för de minsta. Dessutom finns det fantastiskt många fler blå backar, parker och skidskolor för alla åldrar.

Familj åker skidor i Tänndalen
Familj åker skidor med barn
Familj åker skidor i Tänndalen
Familj åker skidor med barn

Våra mysiga barnområden

Skidåkning för barn finns det gott om i Funäsfjällen. Från Krokskogen i Tänndalen, Till Maltes skogsslingor i Tännäskröket, Raskars Skog i Kappruet, Mickelinas Värld i Ramundberget och Lilla Los äventyr i Funäsdalen – en mängd av fantastiska äventyr i hela Funäsfjällen att utforska med andra ord. Oavsett var du väljer att bo. Du får både äventyr i backen och skogen och möjlighet att träffa alla mysiga maskotar som ofta kommer besök.

Snälla backar, roliga svängar och vänliga liftar

I Funäsfjällen erbjuder våra anläggningar en otrolig kombination av barnvänliga backar, slingrande skogsslingor, och nybörjarområden. Här finns det allt från mysiga åkband, till mysiga knappliftar och lätthanterliga ankarliftar. Med Funäsfjällens Fjällpass lift har hela familjen möjlighet att åka i alla områden.

Barnens afterski

Under högsäsong så anordnar anläggningarna väldigt ofta afterski även för de minsta. Med hopp, lek och energigivande låtar. Kolla med din anläggning vilka event som finns när din familj kommer på besök.

Bästa skidorten för barn

Tänndalen och Ramundberget har blivit utsedd till bästa skidorten för barnfamiljer i Freerides omröstning två gånger. Ramundberget vann utmärkelsen 2019/2020, och Tänndalen hamnade på en första plats 2022/2023. Så vi vågar påstår att Funäsfjällen är mer än en barnvänlig skidort i Sverige.

Åka skidor med barn - våra bästa tips

När kan barn börja åka skidor? 

Man kan börja leka skidåkning tidigt, men generellt säger man att tre år är en bra ålder att börja med pjäxor och skidor eller boots och bräda. Men här känner du ditt barn bäst – helt enkelt när barnet är redo.

 

Var börjar jag – med små barn?

Pjäxor kan vara lite läskigt, likaså att sitta fast med fötterna. Vissa barn tar det jättebra, andra blir rädda. Så gör första upplevelsen till en härlig upplevelse och se till att ni har kul tillsammans! Fika och lek banar vägen för en lyckad första dag på skidor.

Tre steg i att lära sig åka skidor

Lär dig ploga: Forma skidorna till en glasstrut, en ost eller triangel. Här kan du som vuxen stå bakom och hålla i, eller använda dig av en “sele”.

 

Lär dig bromsa:Hitta “bromsen” i plogen, öva mycket på att både sakta in farten och stanna helt.

 

Lär dig svänga: När du kan bromsa, lägg till en sväng i bromsen. Och sen en till. Öva åt båda håll. Här finns det ofta roliga övningsområden med “slalom” i barnområdena

Senast uppdaterad: 2023-07-11

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

Map