Se & göra / Alpin skidåkning

Alpin skidåkning

I Funäsfjällen hittar du pudret, den krispiga manchestern, det som kittlar, det utmanande, det barnvänliga - allt på ett liftkort i Skandinaviens kanske största skidområde.

Tjej åker snowboard nedför en backe
Tänndalens skidområde
Par som sitter i liften i vintermiljö
Man åker skider nedför en backe
Tjej åker snowboard nedför en backe
Tänndalens skidområde

Sex skidområden, 144 backar, ett liftkort

I Funäsfjällen finns det inte mindre än sex alpina skidanläggningar att upptäcka: Tänndalen, Tännäskröket, Kappruet, Tänndalsvallen, Ramundberget och Funäsdalsberget. Totalt erbjuder de mer 144 backar, varierande offpiståkning och tre parker. Och som sagt, allt på ett liftkort. Förutom själva åkningen så är du alltid nära god mat, skönt häng och storslagna vyer – var du än väljer att åka.

Prisbelönt åkning i Funäsfjällen

Vi vill inte riktigt skryta, men det är faktiskt så att vi flertalet vunnit pris här i Funäsfjällen! Bland annat både första och andra pris i Sveriges bästa skidort, och Tänndalen har blivit utsett till Skandinaviens bästa skidort! Det är vi riktigt stolta över. Vi har även prisbelönta backar och belönade parker. Det bästa är att priserna är framröstade av våra gäster! Och det är ju er upplevelse som är viktigast.

Funäsfjällen idag

Se våra öppna liftar, spår och leder och aktuellt väder. Allt du behöver veta för att planera din dag i Funäsfjällen - helt enkelt.

Funäsfjällen idag

140 backar på ett liftkort

Köp liftkort - eller som vi kallar det Fjällpass Lift och få tillgång till hela Funäsfjällens alpina upplevelse.

Läs mer om Fjällpass Lift

Våra skidanläggningar

I Funäsfjällen finns det sex olika alpina anläggningar som alla ryms på ett gemensamt liftkort. Fyra av dem är också med och bidrar till en ännu större upplevelse året runt: till platsutveckling tillsammans med Destination Funäsfjällen.

Område

Filtrera

Rensa filter

Du ser 3 av 3

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

En större skidupplevelse

Upptäck hela Funäsfjällen - för här finns mer än bara fantastisk åkning. Njut av god mat, härlig shopping, avslappning och mycket mer.

Map