Se & göra / Fjällcykling

Fjällcykling

Upplev underbar Fjällcykling. Njut av slingrande naturstigar, härligt flow nedför, liftburet uppför (eller flåsfester, du väljer). Ha skoj i cykelparkerna, lär dig något nytt, skratta, ramla, och upp i sadeln igen. Upptäck oändliga landsvägar, upptäck nya gränser, korsa den Norska. Gör allt, igen, igen och igen.

Storslagna fjäll, storslagen cykling

Här finns över 180 km cykelstigar att och flertalet cykelparker för liftburen cykling att utforska. Kom för cyklingen. Stanna för fjällen. För fjällcyklingen är något annat. Alltifrån naturen, underlaget, att i en sekund cykla med fjällen som fond, till att vara uppe på en topp och blicka ut. Cykla runt en annan topp. Mil efter mil. Ta ett dopp i en fjälltjärn när du blivit för varm. Glida genom fjällbjörkskog och stormhattar. Över spångade hjortronmyrar. Ned för att upptäcka byar, våffelstugor och restauranger. Längs oändliga landsvägar som slingrar sig till Norge och tillbaka.

Köp Fjällpass Ledcykling

Med Fjällpass Ledcykling får du tillgång till alla våra cykelleder för stigcykling.

Fjällpass Ledcykling

Fjällpass Cykel

Med Fjällpass Cykel får du tillgång till alla våra cykelleder och liftar. För dig som vill cykla liftburen cykling i cykelparker och på stigar.

Våra cykelpass

Fjällcykling för alla

Föredrar du hardtail före heldämpat? Eller har du ingen aning om vad de där två orden betyder? Vi har något för er båda. För alla som vill upp i sadeln och njuta av fjällen. Till och med för den som struntar i flats och clipless, som springer fram på gåcykel. Här finns uppför, utför, kort, långt, platt – för alla nivåer.

Ett stort utbud för njutare och nybörjare

Något vi är riktigt bra på är att hitta och bygga upplevelser för dig som bara vill njuta eller är nybörjare på MTB. Det finns gott om snälla blå leder och enkla gröna, lite längre eller kortare. Leder och flowtrails för ren cykelglädje som ger mersmak oavsett ålder och erfarenhet.

Vanliga frågor och svar

När öppnar cykellederna för säsongen?

När öppnar cykelparkerna?

När öppnar liftarna under sommaren?

Behöver jag skydd i cykelparkerna?

På vilka leder får jag cykla med elcykel?

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

En större cykelupplevelse

Utforska cykelupplevelsen i Funäsfjällen. Djupduk i lederna, planera besöket i cykelparkerna, studera höjdprofilerna, boka Fjällpass cykel och gör dig redo för ett cykeläventyr i paradiset vi kallar Funäsfjällen.

Map