Se & göra / Landsvägscykling

Landsvägscykling

Cykla bland fjälltoppar. Känn fartvinden när du flyger fram på asfalten. Korsa landsgränser. Upplev landsvägcykling i Funäsfjällen.

Sveriges vackraste vägar?

Nog är vi kända för våra fina cykelleder på naturstigar, men att lyfta våra fina landsvägar borde vi göra oftare. Så nu gör vi det, för här är både vägarna och vyerna utom denna värld. Du får den snabba asfalten, vindlande vägar och vyer som etsar sig fast i själen.  Allt du behöver egentligen* är en racecykel och en hjälm. Och tur med vädret.

* Älskar du landsvägcykling så förstår vi såklart vikten av ett par schyssta bibs, watträknare, clipplesspedaler och annat essentiellt för en perfekt tur.

Cykelsemester med extra allt

I Funäsfjällen kan du gladeligen cykla landsväg hela semestern, eller så gör du som Jenny Rissveds eller Mathieu van det Poel och kombinerar landväscyklings-passionen med annan cykling. Här finns fina grusvägar för din cyclocross/gravelbike, utmanande cykelleder på naturstigar för mountainbiken och härliga flowtrails i bästa downhill-stil. Dra upp strumporna i rätt höjd, rätta till bibsen och ut och njut!

Ren cykelglädje

Fjällpass Cykel

Med Fjällpass Cykel får du tillgång till alla våra cykelleder och liftar. För dig som vill cykla liftburen cykling i cykelparker och på stigar.

Våra cykelpass
Senast uppdaterad: 2023-06-27

Du kanske också gillar det här?

Bläddra

Upptäck en större cykelupplevelse

Se landsvägscykling, cykelleder, restauranger, cykeltvättar och mycket mer.

Map