Se & göra / Höstcykling i fjällen

Höstcykling i fjällen

Cykla bland gula fjällbjörkar och de orangeröda dvärgfjällbjörkarna. Känn den friska luften i lungorna och njut av en av fjällens vackraste perioder i cykelsadeln.

två personer cyklar mtb på hösten

Foto: Emeli Nilsson

Två personer cyklar mtb bland vackra höstfärger

Foto: Emeli Nilsson

två personer cyklar mtb på hösten

Foto: Emeli Nilsson

två personer cyklar mtb på hösten

Foto: Emeli Nilsson

Två personer cyklar mtb bland vackra höstfärger

Foto: Emeli Nilsson

Höstcykla i Funäsfjällen

När träden slår om och går mot höst fortsätter cykelsäsongen på lederna. Tack vare att de är väl underhållna och planerade så är de ofta torra och fina långt in på fjällhösten i september och håller därför öppet längre än cykelparkerna. Allt som behövs är lite mer kläder, sen får du härliga turer under hösten – i stort sett tills lederna täcks av snö.

Håll koll på öppna leder

Beroende på hur vädret har varit så kan vissa leder vara stängda, likaså med tanke på jakten. Så det är alltid bra att kolla vilka leder som är öppna innan du ger dig ut.

Köp Fjällpass Ledcykling

Med Fjällpass Ledcykling får du tillgång till alla våra cykelleder för stigcykling.

Fjällpass Ledcykling

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen

Bra att tänka på för höstcykling i fjällen

Höstcykling är som cykling i fjällen är mest, men det finns ändå några saker som är extra bra att ha med sig när man ger sig ut.

Planera för höstväder

Höstväder kräver extra planering. Både med tanke på möjliga väderomslag och lägre temperaturer. Vid mulet och risk för regn behöver du både tänka på sikten, även om det är välskyltat. Plötsligt drar molnen in eller dimman tätnar, så det gäller att du har koll på fjället och planerar för alla eventualiteter.

 

Höstjakt

Vissa leder stänger under hösten på grund av jakt. Håll därför utkik på sidan Funäsfjällen idag eller i appen Spår och Leder Funäsfjällen för uppdateringar.

Lagom med kläder

Klä dig lagom varmt – vilket är lättare sagt än gjort. För du blir tämligen varm när du cyklar, men så fort du står still blir du sval. Bra överdragskläder, ull närmast kroppen samt vantar och skoskydd/vindskydd för skorna är att rekommendera. Generellt är kläder med “windstopper” material att föredra – plagg som både andas och samtidigt skyddar mot både blåst och fartvind.

 

Håll energin uppe

Kallare väder tar extra på energin, även om nu är välklädd. Packa gärna med varm dryck och extra energi så att du vet att du står dig.

Senast uppdaterad: 2023-06-22

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

Map