Inspiration / Fjällnäs och Tänndalen runt

2 minuter att läsa

Fjällnäs och Tänndalen runt

2 minuter att läsa

Denna cykeltur bjuder på magiska fjällvyer, vattenfall, högfjäll, tekniska stigar, spångcykling och härligt flow.

Turbeskrivning

Starta turen i Fjällnäs, mitt emot Strandgården och följ leden Östra Kroktjärn. Väl där väntar en utmanande mördarbacke på 2 kilometer – det är helt okej att gå med cykeln uppför. Om du bestämmer dig för att trampa, kom ihåg att växla ner och bespara de trötta benen. Det är när du når toppen som det roliga börjar!

Väl uppe på fjället bjuds du på panoramavyer och spångcykling på lättare stigar. Du delar leden bitvis med vandrare, så håll koll på skyltarna för att hålla dig på rätt stig. Här passerar du även många bra fika-stenar där du kan njuta av din medhavda fika. Därefter väntar en mer teknisk cykling nedåt, med stenig och klippig terräng som gör det både utmanande och roligt. Om terrängen blir för krävande, kan du alltid gå med cykeln.

När du har kommit en bit nedför kalfjället, svänger du in på Rappleden där ett härligt flow nedför fjället väntar – belöningen! Du passerar sedan Andersjöåfallet i Tänndalen. Parkera cyklarna och gå ner för att beskåda detta mäktiga vattenfall. Under sommaren, när vattenflödena är lägre, kan du även gå ut och fika på stenarna längre upp på vattenfallet. Lyssna på det porlande mäktiga fallet och njut av vyerna.

Fortsätt på Rappleden tills du når Hamra i Tänndalen. Följ därefter Tänndalslänken tillbaka och avsluta turen med en smakrik lunch på Fjällnäs Est. 1882 eller Strandgården i Fjällnäs.

Fakta

Cykelleder: Östra Kroktjärn – Rappleden
Längd: Ca 12 km
Fjällpass Ledcykling: Ja

Senast uppdaterad: 2024-07-17

Se fler av våra cykelturer

Bläddra