Inspiration / Funäsdalen runt

2 minuter att läsa

Funäsdalen runt

2 minuter att läsa

Denna tur går mestadels på grusvägar utan trafik och passerar kaféer, kulturella sevärdheter och badplatser. Det finns även möjlighet att förlänga turen med lite singeltrack längs porlande vattendrag.

Turbeskrivning

Starta vid IP i Funäsdalen och följ cykelleden Röstbergets Gravel motsols. Ta sikte mot Funäsdalssjön och när du passerar Funäsdalens badplats, så är det perfekt för ett dopp från den fina bryggan.

 

Fortsätt på samma led mot Ljusnedal och besök Ljusnedals bruk, ett gammalt kopparverk från 1700-talet. På sommaren har Nya Jonssons ett pop-up-kafé i prästgården, väl värt ett stopp! Längre ner hittar du ännu en badplats med brygga vid Ljusnedalssjön.

 

Fortsätt sedan på cykelleden Röstberget Gravel genom skogen vid Röstberget tills du når Kåvan. Här kan du välja att cykla tillbaka till startpunkten eller ta en avstickare på Kåvanrundan, som går längs Ljusnans strömmande vatten genom lummig skog med Funäsdalsberget som bakgrund. Kåvanrundan är en röd cykelled som flirtar åt det svarta. Oavsett vilket du väljer så har du hela Funäsdalens by utbud av restauranger, caféer och butiker som väntar när du är färdigcyklad.

Fakta

Cykelleder: Röstbergets Gravel – Kåvanrundan
Längd: 11 km + 9,5 km med avstickare
Fjällpass Lecykling: Ja

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Se fler av våra utvalda cykelturer

Bläddra