Foto: Sara Gärdegård

Inspiration / Premiär för alpin utförsåkning i Tänndalen

5 minuter att läsa

Premiär för alpin utförsåkning i Tänndalen

5 minuter att läsa

Få en försmak av vintern och åk skidor på sparad snö, redan på hösten. Tänndalen erbjuder nämligen alpin utförsåkning under försäsong!

Alpin försäsong i Tänndalen

I Tänndalen har man en av Sveriges längsta säsonger. Här börjar skidsäsongen ofta redan under höslovet med hjälp av sparad snö (och om vädergudarna vill även natursnö). Varje vinter sparar man tonvis med snö som ligger där i backen under en specialduk och väntar på höstens minusgrader. Därefter läggs den ut i backen. Tillåter temperaturen så stärker man upp med kanon-snö. Pisten prepareras kontinuerligt så att du kan njuta av manchestern och den underbara känslan av att få swisha ner för backarna i skön snö.

När kan man börja åka skidor?

Det beror såklart på vädret, för varmt och regnigt gör att snön smälter för fort. Men ambitionen är att se till att alla höstlovsfirare kan njuta av säsongens första svängar. Först prepareras ofta backe 48 – Headstråket och barnbacken i Hamra.

Ofta lägger man ut snön tidigare än höstlovet så att alpina träningsgrupper kan få till sin försäsongsträning. Under hösten gör det också att backen vid vissa tillfällen är abonnerad, men brukar vanligtvis vara helt öppen på höstlovet och under helgerna för allmänheten.

Senast uppdaterad: 2023-08-28

Du kanske också gillar det här?

Bläddra