Två tjejer kramas i ett höstigt fjälllandskap

Inspiration / Höstlov i fjällen

5 minuter att läsa

Höstlov i fjällen

5 minuter att läsa

Under höstlovet finns alla möjligheter att uppleva det bästa med Funäsfjällen, allt samlat under en och samma vecka. Längdskidåkning blandas med vacker fjällvandring, premiär för alpin skidåkning och en massa spännande aktiviteter och härliga restaurangbesök.

Utförsåkning på höstlovet

Den 28 oktober öppnar Tänndalen för utförsåkning på sparad snö (och kanske en hel del natursnö och kanonsnö) om vädret vill. Och vi vill lova att det blir en glädjeyra! Det är något speciellt när man äntligen får på sig pjäxorna och hjälmen, hör lifthjulen snurra och den nypistade manchestern ligga orörd.

Vandring på höstlovet

På höstlovet kan det ligga ett tunt snötäcke, eller fortfarande glimma av oranget. Det är olika från år till år, men alltid lika härligt. Att packa ryggsäckarna med varm choklad, bullar och pannkakor och ge sig ut och upp på en fjälltopp är magiskt. Lite bitit om vinden ligger i, men med mössa vantar och förstärkningsplagg i väskan blir det nästan garanterat en fantastisk tur för alla.

Kvinna fjällvandrar på hösten i fjällen

Årets första svängar i Tänndalen, härlig vandring i höstiga fjäll, upptäcktsfärder genom byarna och värmande kväller på någon av alla restauranger. Välkommen till ett riktigt höstlov i fjällen.

Person hoppar med skidorna under alpin premiär
Tjej åker längdskidor på hösten i Bruksvallarna
Familj höstpysslar i en fjällstuga

Längdskidåkning på höstlovet

Packa med längdskidorna och åk längdskidor i Bruksvallarna på höstlovet. För i oktober/november läggs den sparade snön ut på Skidstadion i Bruksvallarna, vilket garanterar härligt åkning. Under höstlovet ät det öppet för både motionär och elit. Under höstlovet finns det också chanser att det  kommer natursnö – så beroende på snötillgång så öppnar ännu fler spår.

Och såklart ännu fler aktiviteter!

I byarna anordnas massor av lokala aktiviteter, i butikerna ställer man ofta till med fest. Skoterns dag brukar alltid firas högtidligt, museet är öppet, både cykelleder och cykelbutiker är ofta öppna (beroende på snöläge) – och mycket mer. Upptäck allt spännande som händer i Funäsfjällen på höstlovet.

Senast uppdaterad: 2023-10-13

Utforska höstlovet i Funäsfjällen

Bläddra