Inspiration / Försäsong i Bruksvallarna

10 minuter att läsa

Försäsong i Bruksvallarna

10 minuter att läsa

Här börjar säsongen alltid tidigt. Mot slutet av oktober varje år öppnar försäsongen för längdskidåkning – i perfekt preparerade spår. Exakt när beror på vädret. Då läggs 21 000 kubikmeter sparad sparad snö ut med fokus att få till fin och varierad åkning som ska lämpa sig både för träning och tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom. För att få tillgång till spåren köper du försäsongspass.

Längdspår under försäsongen

Under försäsongen så läggs sparad snö ut i Bruksvallarnas Skidstadion.  Dalgången i Bruksvallarna är snösäker och normalt kommer det natursnö i månadsskiftet oktober/november och erbjuder då många kilometer av härlig längdskidåkning.

 

Under försäsongen i Bruksvallarna finns det möjlighet att åka längdspår som Sprintbanan, Tävlingsspåret och delar av Byslingan. Vilka spår som öppnar beror på snötillgången och skiljer sig från år till år. Ibland öppnar även Mittåkläppspåret, ett av våra älskade fjällspår som ger möjlighet att åka upp till 50 kilometer längdskidåkning redan i November. Mer information kring försäsongen uppdateras närmare hösten 2023.

 

Under försäsongen på lagrad snö (skidstadion) är det inte tillåtet att åka med hund. Så fort det kommer natursnö och vi kan öppna fler spår (efter Bruksvallsloppet oftast) är även hunden välkommen i spåret.

Du kanske också gillar det här?

Bläddra