Se & göra / Fiskeguide

Fiskeguide

Våra fiskeguider hjälper dig till de större fiskeupplevelserna: allt från att hitta de bästa sjöarna eller platserna där vattnet strömmar perfekt, till råden kring utrustning och tekniktips.

Man flugfiskar i en rinnande å

Foto: Jocke Lagerkrantz

Fiskeguide för alla typer av fiskare

Är du en erfaren sportfiskare? Vill mysfiska med hela familjen? Eller lära dig mer om var harren nappar bäst och på vad? Då är en guide perfekt. För att hitta rätt bland de över 200 sjöarna, och komma till rätt plats i Tännån eller Ljusnan kan vara en utmaning. Likaså att navigera bland de regler som faktiskt finns när de gäller fiske, för du får inte ta upp hur små fiskar som helst och på vissa vatten har särskilda fiskevårdsregler. Med en guide får du all hjälp du behöver för härligt och hållbart fiske!

Fyra anledningar att boka fiskeguide

Fiskkunskap

Vilka fiskar kan jag få när vi metar? Vilka drag är bäst och var? Var lurar gäddorna i vassen och var lurar jag rödingen att nappa? Här är fisketraditionen lång och skulle vi skriva ner all fiskekunskap i guiderna så skulle dokumentet bli flera mil.

 

Vill du fånga grenar eller fisk?

Det är ju inte bara fisken vi behöver ha kunskap om, utan all utrustning. Att meta är lätt men att ge dig ut på flugfiske första gången kan lätt sluta i att fångsten är fem grenar och ett par förlorade flugor. Så ta genvägen via guide.

Hur vet jag var fisket är det bästa?

Genom att boka en guide! Nog kan du fråga, men att få följa med en guide är att faktiskt få de bästa pärlorna.

 

Nya upplevelser

Med en fiskeguide får du alltod en större upplevelse, ibland är det kokaffe, ibland hjälp med att håva in gammelgäddan eller den vackraste röding du någonsin skådat – och hjälp med att släppa tillbaka den.

Upptäck alla våra fiskeguider

Område

Filtrera

Rensa filter

Du ser 5 av 5

Senast uppdaterad: 2023-06-22

Du kanske också gillar det här?

Bläddra

Upptäck Funäsfjällen

Hitta fiskebutiker, restauranger och hela fjällupplevelsen i Funäsfjällen.

Map