Se & göra / Fjällfiske

Fjällfiske

Upplev magiskt fjällfiske. Fiska med tystnaden som sällskap, med vänner eller familj, med fluga eller maggot. I strömmande vatten eller stilla sjöar. För fångsten eller för den otroliga upplevelsen.

Fjällfiske med många möjligheter

I Funäsfjällen finns över 200 fjällsjöar och mer än 300 kilometer med strömmande vatten. Oavsett om du föredrar fiske med fluga, spinn eller bara fiska från ekan så finns här något för dig. Här kan du fiska i nya sjöar varje dag på fjället utan att stöta på någon annan fiskare. Här finns det gott om vild harr, röding och öring i våra vatten. Sätt guldkant på din fisketur och följ med på guidad fisketur eller hyr en båt hos Tännäs Fiskecentrum och utforska Tännäs och Rogens magiska sjöar.

Fiskepasset - din biljett till större upplevelser

Funäsfjällen är ett av Sveriges största kortfiskeområden. Här finns allt från lättillgängliga familjevatten till kristallklara fjällvatten för de mer erfarna. Med Fiskepasset får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten.

Fiskepasset - din biljett till större upplevelser

Med Fiskepasset får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten.

Köp Fiskepass

Fisketips med fiskeguiden

Läs mer om våra sjöar och vattendrag och hitta ditt eget guldvatten med hjälp av vår fiskeguide.

Läs fiskeguiden

Upptäck våra medlemmars fiskeutbud

Senast uppdaterad: 2024-03-01

Kanske också gillar du det här?

Bläddra

En större upplevelse

Fiska med tystnaden som sällskap, med vänner eller familj, med fluga eller maggot. I strömmande vatten eller stilla sjöar. För fångsten eller för den otroliga upplevelsen.

Map