Se & göra / Klättring i Funäsfjällen

Klättring i Funäsfjällen

Upptäck klättring året runt i Funäsfjällen! Här finns det främst tre typer av klättring: en Via Ferrata led, topprepsklättring och isklättring att utforska. Kittlande äventyr både för dig som är nybörjare och för dig stenkoll på klättring.

Två personer klättrar i Funäsdalen
Man klättrar i Tänndalen
Man och barn klättrar upp för Funäsberget
Två personer klättrar i Funäsdalen
Man klättrar i Tänndalen

Topprepsklättring

I Tänndalen finns en klättervägg perfekt för dig som vill prova på topprepsklättring. Du sitter tryggt förankrad och säkrad från toppen och kan ta hjälp av instruktör eller boka den själv om du har grönt kort. Vid häckelsjön finns även möjligheter för traditionell klippklättring om du är en erfaren klättrare. Det finns fler vägar upp, både en enklare “slab” och en brantare, mer utmanande led att välja på. Här tar du med egen utrustning för topprepsklättring.

Klättra via Ferrata i Funäsdalen

Funäsdalens Via Ferrata led tar dig till toppen av Funäsdalsberget och passar både stor och (ganska) liten. Här finns flera valmöjligheter, du kan klättra hela leden eller välja genvägar där det är lite mer utmanande klättring och på så sätt anpassa det efter hur modig du känner dig för dagen.

Isklättra med stegjärn och isyxa

Om vintern bildas frusna väggar och vattenfall runtom i Funäsfjällen. Dessa är skapar nya fantastiska möjligheter för klättring. Detta är möjligtvis mer utmanande då de kräver extra kunskap och utrustning, men i Funäsfjällen finns det klättringsguider som hjälper både nybörjare och erfarna till fantastisk isklättring

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen
Senast uppdaterad: 2023-06-15

Du kanske också gillar det här?

Bläddra

Map