Se & göra / Isklättring för alla

Isklättring för alla

Sjukt roligt och utmanande! Det är isklättring på frusna vattenfall i ett nötskal. En sport där du med hjälp av stegjärn och isyxor tar dig upp längs en isvägg.

Guide hjälper en person under isklättring

Isklättring är en sport för nybörjare och vana

Vi skulle generellt säga att de flesta kan prova på isklättring. Vi hjälper dig med allt du behöver inför din tur och instruktören hjälper dig med tips och råd. Du tar dig upp med hjälp av topprep, isyxor och stegjärn (som ingår i kurserna). Det som kan vara bra att veta är att det kräver viss kraft att få in yxorna och är du ovan kan du få viss träningsvärk efter. Men vem vill inte ha det?

Världens farligaste sport?

Här i Funäsfjällen ser instruktörerna till att det är helt säkert för dig att utöva. Men som med all typ av klättring gäller det att du har rätt kunskap och utrustning för att det ska vara säkert att utöva. Vi hjälper vi dig som vill prova på isklättring med båda delarna. Instruktörerna väljer både isväggar som är säkra, ser till att du är säkrad. Förser dig med all utrustning du behöver och koller med tipsen och råden som gör att du kan ta dig an isklättring på dina villkor.

Varför kallas det då världens farligaste sport?

Is är ett hårt, men samtidigt ett levande material. Som växer, minskar, som är känslig för temperaturförändringar, och där luftfickor kan göra isen skörare. Därför är det så viktigt att förstå vad som är en säker is och en farlig is. Kollar man på isklättrare på youtube ser man att de riktigt våghalsiga ibland klättrar på vad som ser ut som stora istappar. Riktigt läskigt. Det kan ju vara ett mål i framtiden men våra isar som våra instruktörer väljer är stabila och solida – och du kan lita på att du får ett säkert och kul äventyr!Senast uppdaterad: 2024-04-23

Du kanske också gillar det här?

Bläddra

Map