Se & göra / Sommar i Funäsfjällen

Sommar i Funäsfjällen

I mitten av juni kommer sommaren till Funäsfjällen och varar fram tills augusti - och perioden sjuder av liv i vattnen, på land och i luften. Fjällen exploderar i färger som om den efter sin vita vinterskrud har ett uppdämt behov av färg. Var du än vänder dig möts du av prakten: det är bara att ge dig ut och vandra, cykla, paddla, rid, klättra eller springa för att njuta av allt det vackra.

Tre fantastiska sommarmånader i fjällen

I juni är vattnen riktigt svala av snösmältningen och fjällen går in i en intensiv blomningsperiod. Här kikar blyga orkideer fram, stolta fjällbjörkar svidar om och alla leder torkar upp och bjuder in till nya upplevelser efter vinterns vila. I juli brukar värmen komma ordentligt och du skymtar vinterns spår i de skuggiga snölegorna på topparna. Nu börjar hjortron och kantareller komma. Under augusti kommer fjällets bästa skördetid. De ljusa långa dagarna gör att allt mognar snabbare och många säger att sötman i bären är svårslagen på våra breddgrader. Under slutet av augusti smyger sig de första gula löven sig i fjällbjörkarnas trädkronor och vi går mot höst.

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen
Senast uppdaterad: 2024-04-08

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

Upptäck sommaren i Funäsfjällen

Botanisera bland leder, utforska nya upplevelser och hitta tillbaka till dina favoriter. Se allt som finns att göra, äta och njuta av i Funäsfjällen.

Map