Se & göra / Höst

Höst

Hösten är en magisk tid i fjällen. Då slår det om från smaragdgrönt till guld, orange och rött - som om fjällen stod i brand. Och mängder av upplevelser väntar.

Vacker vy över Funäsfjällen på hösten
Vackra höstfärger i fjällen
Vacker vy över Funäsfjällen på hösten
Vackra höstfärger i fjällen

Höstaktiviteter i nya färger

Hösten i Funäsfjällen erbjuder cykling, vandring, kalla bad, varma restaurangbesök, spaupplevelser, skidåkning – både utför och på längden och jakt. Med andra ord finns det mängder av upplevelser att njuta av när sommar går över i höst. Du får en helt samma vackra upplevelse  – men ni ny skrud, när du njuter av ett fjällandskap som exploderar i rött, guld och orange,Allt som krävs är lite mer kläder och en gnutta extraplanering med tanke på att vädret är lite kallare. När är det höst i fjällen?

Det finns en skördehöst och en höstfärgs-höst i Funäsfjällen. För det är under sensommaren som bären mognar, som kantarellerna ploppar upp och det är dags att skörda innan frosten kommer. Detta pågår från slutet av juli och under augusti. När vi går mot september då kommer ofta den första frosten  – om inte redan i augusti. Och det är i september som det går från smaragdrönt till att explodera i höstfärger. Hur länge höstfärgerna håller i sig beror också på när höststormarna kommer in. Har vi tur så får vi flera veckor med de vackraste av gult och oranget. Det är också någpnstans vi spetember-oktober som vi får vårt första snöfall i dalgångarna och hösten går officiellt in i för-vinter.

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen

Hungrig?

Ingen fara. Här finns något för alla magar och hunger: från gofika till sjurätters.

Matupplevelser
Senast uppdaterad: 2023-09-07

Du kanske gillar det här?

Bläddra

Map