Två kvinnor springer trail på fjället

Inspiration / Mikaelas bästa träningspass i Funäsfjällen

5 minuter att läsa

Mikaelas bästa träningspass i Funäsfjällen

5 minuter att läsa

Vi lät bybon, Mikaela Sundbaum, berätta vart hon helst tränar, vilket vatten som lämpar sig för en tur i kajak och vart hon tycker att godaste kaffet dricks.

I löparskorna – Guldtur nr 354

9 km över Funäsdalsberget. Lättillgängligt med magnifik fjällkänsla, jag har lyxen att kunna utgå hemifrån och ha 360 graders fjällvy nästan direkt. För den som inte vill starta med mjölksyra i bägge låren, är gondolen ett alternativ. Jag älskar att springa på ”hyllan”.

Man springer på Funäsdalsberget

På racer

I Norge är asfalten fin och Röros ett måste att besöka, ett världsarv där Pippi Långstrump spelats in. Det blir en lång och vacker tur med ett lunchstopp på något café i Röros gränder. 17 mil tur och retur från Funäsdalen om man tar vägen runt.

Kvinna cyklar på landsväg i norge

I kajak

En spegelblank Funäsdalssjö ger ungefär 9 kilometers paddling om jag håller ytterkant. Bykärnan, Skarvarana, Anåfjället eller Funäsdalsberget i blickfånget beroende på vilket håll jag tittar och är på väg.

Kajak i Funäsdalssjön

I vandringskängorna

Helags, världens tredje bästa topptur. Jag går upp och ner, för att ta mig dit springer jag eller cyklar jag helst, det blir en mastodont dagstur som är sommarens höjdpunkt. En gång har jag turen att på toppen bli serverad champagne av Topsport-Eva. Hur du timar detta förtäljer dock inte denna text

Kvinna vandrar upp på Helags
Senast uppdaterad: 2023-06-22

Du kanske också gillar det här?

Bläddra