Familj åker utförsåkning i fjällen

Inspiration / Sportlov i fjällen

5 minuter att läsa

Sportlov i fjällen

5 minuter att läsa

Fira sportlov i fjällen! Vill du ha ett aktivt sportlov där upplevelser och frisk luft kommer som av sig självt? Här i Funäsfjällen går det inte att undvika. Även om du bara slappnar av i en solgrop eller till och med går och handlar så har du utsikt över fjälltoppar och får en upplevelse på köpet. Men det är kanske för aktiviteterna du kommer, och dessa finns det gott om!

Bo på ditt sätt under sportlovet

Boka stuga, hotell, lägenhet eller vandrarhem. Här finns något för alla behov, från boenden där allt ingår: avkoppling, frukost, linnepaket, slutstädning etc, till självhushåll och till och med boenden där du själv bär in ditt vatten. Bo backnära med ski-in-ski out eller långt ifrån allt. Du väljer.

Familj åker skidor på sportlovet i Tänndalen

Här finns det 147 backar på ett liftkort, över 30 mil längdspår och 60 mil skoterleder. Nära sammanlänkat oavsett om du tar dig för egen maskin, men skidbussen eller med bil. Det finns gott om god mat, allt från fjälldelikatesser till rejäla burgare pizzor som både kan anses vara klassiska och de som faktiskt är fjälldelikatesser.

Familj åker skidor i en pist i Tänndalen
Familj åker längdskidor på fjället
Familj åker skidor nedför pist i Kappruet

Ett aktivt sportlov i fjällen

Ett sportlov i fjällen är kanske allra bäst i pjäxorna, oavsett om det är längdskidor, topptursskidor eller vanliga alpina skidor. Och här finns något för alla. Faktiskt även om du inte vill ha pjäxor på: vintervandring, skoteråkning, myskoxar och matupplevelser finns i varje hörn och by av Funäsfjällen, Eller ja, myskoxarna finns i Tännäs. Några få finns såklart i det fria, men är så sällsynta – och om just detta berättar gärna Myskoxcentrum mer om.

Senast uppdaterad: 2023-08-22

Du kanske också gilla det här?

Bläddra