Nyheter / All skidåkning på ett nytt kort i Funäsfjällen

2023-11-08

All skidåkning på ett nytt kort i Funäsfjällen

Nu kan du åka skidor precis som du vill i Funäsfjällen – på ett kort. För nu kombineras 300 kilometer längdskidåkning med 146 nedfarter i 6 alpina anläggningar på ett nytt kort: Fjällpass Kombi.

Person åker skidor nedför Funäsdalsberget

Ett skidsamarbete med både spår och nedfarter

De alpina anläggningarna Tänndalen, Kappruet, Tänndalsvallen, Tännäskröket, Ramundberget och Funäsdalsberget har sedan många år haft ett gemensamt skipass för all utförsåkning i Funäsfjällen. Nu samarbetar man med Funäsfjällens ledbolag och lanserar tillsammans ett nytt kort där även Funäsfjällens spårsystem för längd ingår: Fjällpass kombi. Det gör att alla besökare nu får en ännu större skidupplevelse.

 

Storheten med det här området är just kombinationen av upplevelser, där längdåkning och alpint är två av våra största reseanledningar. Därför är vi är glada att vi kan erbjuda all skidåkning i vinter på ett och samma Fjällpass, säger Annichen Kringstad, verksamhetsledare Funäsfjällens Ledbolag.

Fjällpass Kombi kommer att kunna köpas digitalt och på plats hos anläggningarna i Funäsfjällen. Och det fysiska liftkortet blir även ditt spårkort. Fjällpass Kombi kommer nu i år att kunna köpas som 1-7 dagars kort som tillägg till övrigt utbud av liftkort/skipass.  För säsongskort gäller det att köpa ett för spåren och ett för liften – precis som förut.

 

Fjällpass Kombi öppnar upp dörren till en mängd storslagna naturupplevelser för våra gäster här i Funäsfjällen. Du behöver inte längre välja mellan skidåkning och skidåkning, mellan manchester i backen eller i skejtbredden – utan kan få allt på ett kort, säger Rasmus Bent, VD Tänndalens Fjällanläggning.

Du kanske också gillar det här?

Bläddra