Se & göra / Funäsfjällstriangeln

Funäsfjällstriangeln

Upplev Funäsfjällstriangeln på längdskidor. Njut av en flerdagarstur mellan byar på längdskidor över högfjället med storslagna vyer och genom mysiga skogar. Bo bekvämt på hotell, fjällstationer eller vandrarhem där du äter gott och sover gott i nytvättade, mjuka lakan.

Upplev Funäsfjällen på längdskidor

Vår egna Funäsfjällstriangel gör att du kan färdas med dina längdskidor mellan byarna Funäsdalen, Bruksvallarna, Tänndalen och Fjällnäs i en unik fjällmiljö. Du får storslagna högfjällsupplevelser, passerar karaktäristiska toppar och ser andra i horisonten. Du njuter av fjällbjörkskogar samt  täta granskogar och skidar i kulturlandskap på preparerade spår, vilket gör att du kan färdas både längre och lättare. Du bär din egna packning och sover och äter gott i nybäddade i sängar ibland våra mysiga hotell i varje by.

Den härligaste tiden i fjällen

Funäsfjällstriangeln på längdskidor är tillgängligt mellan vecka 10 och 14 när det är som allra härligast på fjället. Vill du ha fjället mest för dig själv rekommenderar vi att välja att åka söndag-torsdag (nu kan det redan vara fullbokat på helgerna och i påsk.) Dagarna är långa, temperaturen mild och solchanserna stora. Gräv en solgrop och njut av ditt egna gofika eller stanna på några av våra våffelstugor längs vägen och smaka en av våra nygräddade våfflor med sylt och grädde. Dagsetapperna varierar mellan 15-20 kilometer.

Bo bekvämt och mysigt

Efter en fantastisk dag ute njuter du av värmen, av god mat och dryck på några av våra hotell, där du även har möjlighet till relax och spa beroende på vilket hotell du väljer. Frukost ingår överallt och du har möjlighet att packa med en macklunch eller om du väljer att luncha uppe på fjället på några av våra mysiga våffelstugor som du passerar.

Information om rutterna

Boka ditt boende idag

Du bokar dygn på de hotell som du vill bo på. Du väljer själv start- och slutplats beroende på hur du väljer att färdas. Åker du med bil kan du välja att starta din tur med den etapp du vill. Åker du kollektivt med buss eller tåg så är det smidigast att börja turen i Funäsdalen.

 

Här nedan bokar du ditt boende. Du bokar per dygn på respektive hotell, här reserverar vi oss för att det kan vara fullbokat vissa datum. Ett tips är att öppna en flik för varje bokning för att säkerställa att du bokar rätt datum och säkerställer din plats.

Boka boende i Funäsdalen

Centralt i Funäsdalen vid foten av berget blickar Eriksgårdens Fjällhotell ut över byn och Funäsdalssjön. En nybyggd och väl tilltagen SPA-avdelning erbjuder avslappning efter olika fjällaktiviteter och möjligheter till olika spabehandlingar finns.

Boka boende i Bruksvallarna

I hjärtat av längdmeckat Bruksvallarna ligger Bruksvallsliden, hotellet med tillhörande sportcenter och restaurang.

För online bokning på Bruksvallsliden så går det endast att boka två eller flera dygn. Vill du endast boka ett dygn så kontaktar du dem direkt på: + 46 (0)684-201 80 eller maila till: info@bruksvallsliden.se

Boka boende i Fjällnäs

Fjällnäs, Sveriges äldsta fjällhotell, är en exklusiv fristad där man nära naturen upplever dess ständiga och dramatiska växlingar.  Mii Gullo Spa låter dig landa i nuet. Finna stillheten och lugnet och restaurangen serverar mat i världsklass.

Boka boende på Skarvruet

Familjeägda Skarvruets Högfjällshotell är ett av fjällvärldens gamla anrika hotell och vandrarhem beläget på första parkett nedanför Skarvarna. En självklar plats för fjällälskare och ”fjällrävar” sedan generationer tillbaka för gäster som vill ha en äkta fjällupplevelse.

Överblick över Funäsfjällstriangeln

Karta över Funäsfjällstriangeln

Här hittar du spårkarta med markerad sträckning för Funäsfjällstriangeln.

Spårkarta

Nedan finner du Funäsfjällens spårkarta i PDF-format där du få en överblick över alla våra längdspår i Funäsfjällen. Du kan även hämta spårkartan direkt hos våra återförsäljare för spårkort.

Köp spårkort för Funäsfjällstriangeln

För att åka i de preparerade längdspåren behöver du ett spårkort: Fjällpass längd. Det ingår inte i boendebokningen, utan detta köper du separat. Du köper ditt spårkort för de dagar som du ska åka – och kan köpa för alla dagar i förväg.

Fjällpass Längd

Köp spårkort, eller som vi kallar det - Fjällpass Längd.

Köp Fjällpass Längd

Är leden öppen?

I appen "Spår och leder i Funäsfjällen" hittar du aktuell status på alla våra spår och leder. När den senast blev preparerad eller om leden är öppen.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Finns det matbutiker i närheten av hotellen?

Finns det möjlighet att ta med och laga sin egen mat på hotellen?

Hur många dagar tar det att åka Funäsfjällstriangeln?

Hur mycket mat behöver jag med mig?

Kan jag åka Funäsfjällstriangeln med hund?

Kan jag åka Funäsfjällstriangeln med turskidor?

Kan man betala med kort eller swish på boenden?

Vad behöver jag för packning med mig?

Vilken utrustning behövs för att åka Funäsfjällstriangeln?

Senast uppdaterad: 2024-02-28

Kanske du också gillar det här?

Bläddra

Upptäck Funäsfjällen på längdskidor

Se våra längdspår, skiduthyrare, hitta närmaste våffelstuga och rastplats.

Map