Om oss / Bruksvallarna

Bruksvallarna

Bruksvallarna är en fantastisk fjällby vid Ljusnans dalgång, inramad av fjällbjörkar med vyer mot bland annat Kariknallarna och Vallarfjället.

En levande brukskultur

Här lever brukskultur med många aktiva sätrar. Vilket ger gott om lokala delikatesser och byn har även sitt eget rökeri som leverar delikatesser till hela Sverige. På Härjedalska säger vi Vôllan – som kommer just från sätervallarna. Det är öppna fjällandskap och fjällbjörkskog som dominerar Bruksvallarna. Perfekta förutsättningar om du älskar att plocka hjortron och kantareller. Renar finns det gott om sommartid och vackra ljusnan som rinner förbi Bruksvallarna.

En levande by året runt

Om vintern är det ett längdparadis  – och Bruksvallarna anses av många erbjuda Sveriges bästa och vackraste längdåkning. Här har du en kort bil- eller skidbussfärd tillgång till både Ramundbergets storslagna backar eller Funäsdalsbergets underbara åkning. Om sommaren finns många vackra vandrings- och cykelleder med utgångspunkt härifrån.

Bli bortskämd av byn

Här finns det ett brett utbud av service- och matupplevelser. Från det exklusiva Fjällbäcken lodge till det anrika Bruksvallsliden och Brasseri Kerstin, till den Gotländska ski lodgen och lokalt mathantverk och mer. Här hittar du även Funäsfjällens enda dygnet-runt-öppna butik: Stigmyhrs Livs.Och du får såklart även proffshjälp av uthyrare både sommar och vinter för alla aktiviteter du kan tänka dig.

Liten by med stora event

I Bruksvallarna går fler rikskända tävlingar av stapeln:  Bruksvallsloppet som är Sverigepremiär och första längdtävlingen för eliten på säsongen. Man avslutar även vintern med en av de mest folk och elit-kära skidtävlingarna: Fjälltopploppet.

Våra byar

Upptäck Funäsfjällens unika byar. Utforska deras personlighet, unika upplevelser och storslagna miljö.

Visa kartan

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Utforska Bruksvallarna

Se byns mysiga utbud, upptäck alla aktiviteter och upplevelser Bruksvallarna har att erbjuda.

Map