Om oss / Tännäs

Tännäs

Neassa

586 MÖH

Tännäs är Funäsfjällens sydligaste by och myskoxarnas hemviste. Med både ett frodigt skogslandskap och ståtliga fjäll får du en sagolik upplevelse året om.
Tännäs magiska natur

Det är något John Bauerskt över Tännäs. För här möts fjällens sagvovärld med urskogens mystik och skapar en stämning som du inte hittar någon annanstans i Funäsfjällen. Tännån slingrar sig hit från Tänndalen och vidare. Här hittar du Lossen och Lossendamen, där det om våren byn Valmåsen torrläggs. 

Här öppnar sig vackra tallskogar in mot Rogens Naturreservat – med den berömda Rogenmoränen och många mörka tjärnar. Rogen är ett eldorado för paddlare och vandrare – med fördel under flerdagsturer för att det är så vackert och vidsträckt.

Många aktiviteter på stor yta

Här bor myskoxarna i Myskoxcentrums hägn, öppet för guidade turer. Du hittar också Tännäskröket, en alpin skidanläggning med både stugor och vandrarhem, ditt eget ställe i fjällen. Om vintern får du där härlig utförsåkning, vackra längd- och skoterspår i mysiga skogar – spår som sträcker sig genom hela Tännäs. Om sommaren flera fina Guldturer och cykelleder. Du hittar fiskemeckat Tännäs Fiskecentrum som guidar dig till den berömda Tännäsharren och alla magiska fiskeställen i området.

En by med stort hjärta

Tännäs kyrka sträcker sig mot himlen. Vackra hus och mysiga stugor om vartannat. Funäsfjällens eget mikrobryggeri Härjebrygg välkomnar dig. Här ligger vår enda biograf. En by full av liv men ändå så stilla. Perfekt för den som vill ha sitt alldeles egna ställe.

Våra byar

Utforska Funäsfjällens unika byar. Upptäck ett unikt utbud, storslagna miljöer, personligheten och servicen i varje by.

Visa kartan

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Utforska Tännäs

Upptäck alla upplevelser i Tännäs, från butiker till aktiviteter både sommar och vinter.

Map