Funäsdalen vinter

Funäsdalen

Funäsdalen är byn mitt i Funäsfjällen med upplevelserna ett stenkast bort. Här har du allt du behöver och vill du ha mer så är detta byn med en perfekt utgångspunkt!

Foto: Linus Zetterlund

Om oss / Funäsdalen

En stor liten by med stort utbud

Av alla byar i Funäsfjällen så är Funäsdalen den största. Här finns ett brett utbud av butiker, två matbutiker, fler sport- och klädesbutiker, inredningsbutiker och flertalet restauranger, caféer, bagerier och delikatessbutiker. Och såklart annan service! Här samsas två hotell med, ski-in-ski out lägenheter och stugor, stugbyar och vandrarhem. Du hittar allt och lite till – den mesta servicen inom gångavstånd!

En naturnära by

Belägen vid foten av Funäsdalsberget med storslagen utsikt över Skarvarna. Med sjön som centrum, här finns både bryggor och badplatser och om vintern öppnar det ofta upp en vak för isbad – dit alla är välkomna. Du kan vinka till både skoteråkare och längdåkare då Funäsdalen är en knutpunkt för många leder  – både sommar och vinter. Här finns vandrings- och cykelleder, ridleder och du kan både hyra kajak, kanot och roddbåt för att njuta av sjön.

Backar med många funktioner

I mitten av byn reser sig Funäsdalsberget ståtligt med sin toppstuga och utmärkande gondolbana. Från toppen nära 1000 meter över havet så har du makalösa vyer i varje väderstreck. Om sommaren går här både vandrings-och cykelleder, om vintern längdspår och inte minst så förvandlas berget till en fantastisk alpinanläggning med härlig åkning för alla nivåer. Om somrarna ser du hur islandshästarna betar i backen och du kan till och med skymta extra gröna fält bland rallarrosens lila sken – för på och kring berget odlas nämligen potatis.

Ett annat berg

I utkanten av byn, mellan Funäsdalen och Ljusnedal ligger Röstberget. Här en startplats för leder både sommar och vintertid – och skogarna här bjuder på mängder av blåbär.

Våra byar

Utforska Funäsfjällens unika byar. Upptäck ett unikt utbud, storslagna miljöer, personligheten och servicen i varje by.

Visa kartan

Senast uppdaterad: 2024-06-13

Utforska Funäsdalen

Botanisera bland alla aktiviteter och upplevelser i Funäsdalen. Hitta ett brett utbud av butiker och service.

Map