Om oss / Tänndalen

Tänndalen

Teanndalie

720 MÖH

I Tänndalen har du två fjällbyar i ett. Tänndalens dalgång sträcker sig nämligen från Tänndalen by till Tänndalens skidområde – med ett brett (och långt)  utbud av natur, fjäll och storslagna upplevelser. Nära till service och lugnet

I Tänndalen får du vidsträckta upplevelser, ett brett utbud av restauranger, butiker och naturupplevelser. Du hittar du knappt en kotte (bokstavligen), men betydligt fler fjällbjörkar och kalfjäll. För du är bokstavligen omringad av dem. Dalgången ligger vackert inbäddad av Rödfjället, Hamrafjället och Skarvarna. Oavsett var du väljer att bo här så har du nära till alla fjällupplevelser du kan tänka dig.

Aktiviteter i Tänndalen

Här finns det upplevelser året runt – och den service du behöver för att njuta lite extra av fjällivet. Du hittar två alpina skidanläggningar: Tänndalen och Tänndalsvallen, ett nätverk av leder och spår både sommar och vinter: oavsett om du vill cykla, paddla, fiska, vandra, åka utför, åka längdskidor eller skoter. Du får härliga upplevelser i alla väder, upp på fjälltoppar, nedför dalar – på det sätt du vill.

Kom för aktiviteten, stanna för naturen

Snörika vintrar, färgsprakande höstar, blomstrande vårar och smaragdgröna sommrar. Tänndalens lummiga dalgångar bjuder på ett sagolika upplever närhelst du kommer. Fjällbjörkslandskapet bjuder på slående skiftningar och naturen här bjuder på en fantastisk artrikedom. Här trivs renarna, sällsynta orkideer, fjällull, kantareller och hjortron. Allt mitt där du är och njuter. Du trillar över upplevelserna när du fikar, möts av dem på turerna, mitt i byn eller när du tar dig ett dopp.

 

För här finns det även många möjligheter att njuta av fjällets vatten – vilket borde vara en sevärdhet i sig. Den klara Tännån, glittrande Tänndalssjön eller de två vattenfallen: Aderssjöåfallet och Svanåfallet Kanske vill du bara titta, bada eller fiska? Vilket som är underbart! Och du. När det frusna vattnet som vi kallar snö tinar upp om våren och vårfloden kommer: då bjuds du på särskilt vackra skådespel.

Missa inte en tur till grannarna

Du har nära till både Funäsdalen och Fjällnäs, och tvärs över fjällen hittar du även Ramundberget och Bruksvallarna. Dessa når du via kryssleder både sommar och vinter. Du har också nära till våra gränsen som du kan korsa för att hälsa på våra norska grannar i Röros, Vauldalen eller till och med ta dig till Trondheim.

Våra byar

Upptäck Funäsfjällens unika byar. Utforska deras personlighet, unika upplevelser och storslagna miljö.

Visa kartan

Senast uppdaterad: 2024-07-18

Upptäck Tänndalen & Hamra

Utforska Tänndalen och Hamra. Upptäck utbud av butiker, restauranger och upplevelser.

Map