Om oss / Fjällnäs

Fjällnäs

En av jordens mest romantiska platser, där man också säger att själva fjällturismen började.  Den friska luften var reseanledningen. Den magiska miljön anledningen till att man stannade kvar. Och det är något särskilt med lugnet, vyerna och känslan i Fjällnäs.

Foto:

Fjällnäs est 1882

Foto:

Foto:

Fjällnäs est 1882

Foto:

En njut av en egen liten värld

Fjällnäs är “sista” byn i Funäsfjällen innan du kommer till Norska gränsen. Och det är lite som att mötet mellan våra två länder skapar en egen liten värld i Fjällnäs. Du kliver in i ett sagolandskap, ett eget Narnia fyllt av äventyr. Här bor du i naturen och med naturen. Här går cykelleder på högfjället, längdspåren slingrar i det fjällbjörksbeklädda landskapet, vandringslederna och skoterspåren tar dig till nya magiska platser. När du står där och blickar ut över sjön Malmagen, omgiven av Rutfjället och Malmagsvålen ett stenkast från Långbrottet och Tänndalen, är det som att bli förtrollad och förälskad.

En av världens mest romantiska platser

Conde Nasts Traveller utnämnde Fjällnäs est. 1882 till en av jordens mest romantiska platser och när du kommer hit förstår du varför. Du möts av den ikoniska gula byggnaden med utsökt spröjsade fönster, om kvällen en brinnande eld och Malmagens lugn. Mii Gullo Spa låter dig landa i nuet. Finna stillheten och lugnet. Restaurangen serverar mat i världsklass och var du inte uppöver öronen kär, så lämnar du garanterat platsen med fjärilar i magen. 

Men i Fjällnäs finns också mer än så. I den anrika Strandgården bor det personliga, och serverar bland annat makalös vegansk kost och en räckmacka från himlen. Det finns många stugor att välja bland och vill du ha ett större utbud av restauranger och service ligger Tänndalen bara några minuter bort med bil. Där hittar du även alpin skidåkning och äventyr för hela familjen.

Våra byar

Utforska Funäsfjällens unika byar. Upptäck ett unikt utbud, storslagna miljöer, personligheten och servicen i varje by.

Visa kartan

Senast uppdaterad: 2024-06-13

Utforska Fjällnäs

Upptäck utbudet och botanisera bland upplevelser och aktiviteter i Fjällnäs.

Map