Kokkaffe utomhus över öppen eld

Inspiration / Tio härliga höstlovsaktiviteter

5 minuter att läsa

Tio härliga höstlovsaktiviteter

5 minuter att läsa

Upplev 10 härliga höstlovsaktiviteter i Funäsfjällen. Höstlovet i Funäsfjällen innehåller något för alla. Allt från Snöpremiär till shopping, vandring och härlig mat med extra allt.

Njut av våfflor

Under höstlovet öppnar våfflornas paradis Andersborg upp för att välkomna alla höstlovsfirare. Njut av gofika, klassiska våfflor eller kolbullevåfflor. Kombineras gärna med vandringsturen 552 – Andersborsturen.

Ta med hela familjen på kortare vandringar

Njut av kortare vandringar med roliga hinder, snirkliga stigar, hopp och lek – kryddat med en gnutta kunskap. Det är vad ni hittar på våra KulTurer. Perfekta höstlovsäventyr i fjällen.

Tjej höstpysslar i en fjällstuga
Två tjejer leker på höstlovet i fjällmiljö
Två tjejer leker med höstlö
Tjej pysslar på höstlovet i en fjällstuga

Fira skoterns dag

Första lördagen under höstlovet firas Skoterns dag i Funäsfjällen. I år bjuder två av våra medlemmar in till storslaget firande med grillning, skoternyheter och annat skoj! Lika kul för den skoterintresserade som för barnfamiljen.

Fika på en topp

Ta med fika och bestig en topp. Vi har många vandringsturer som är lika härliga på hösten som på sommaren. Det karga vackra landskapet bjuder in till storslagna vyer.

Utforska en del av Funäsfjällens historia

På museet möter du fjällbönder, samer och bruksarbetare i deras hårda arbete – men också i deras strävan efter skönhet och fest. De yngre besökarna kan utforska museets hemliga gång och småfolkets värld upp till säterstugan, där lekfullt arbete väntar! Här finns kor att mjölka, en sjö där det alltid nappar och en eld att hålla vid liv.

Strosa runt i butiker

Mellan fjälläventyren är det supermysigt att besöka våra butiker. Du hittar allt från mysig shopping för hem och garderob (både festgarderoben och frilufts garderoben) till delikatesser, mat och hantverk. Komplettera det du redan har eller upptäck något nytt. Under höstlovet har många butiker dessutom härliga erbjudanden.

Fjällcykling i höstväder

Om vädret tillåter är det magiskt att ge sig ut och cykla på fjällen. Friskar vinden på finns det många skyddade spår i skogen som är perfekta att upptäcka.

 

Tre extra roliga turer för hela familjen:

  • Funduro
  • Tännäskrökets fjällcykelpark
  • Funäsdalen Bikepark

Prova god mat och dryck

Under höstlovet 2023 bjuds det på härlig mat och dryck i Funäsfjällen. Både lokala delikatesser och dryck från råvarorna här, men även mer vuxna drycker. Hos Skoogs finns det drycksprovning för både stor och liten. Eriksgårdens Fjällhotell har middag och kombinerad vinprovning. Jille bjuder på smakprov i butiken och mycket mer.

Upplev snöpremiären

Under höstlovet öppnar både Tänndalen och Bruksvallarna för premiär på snö: utförsåkning och längdskidåkning. Det är fantastiskt att i den relativt milda höstluften får ta sina första stavtag eller göra sina första svängar. Backar och spår är öppna för alla till ett försäsongspris.

Starta säsongen med bättre teknik

I Bruksvallarna håller Mikaelas skidskola längdlektioner under höstlovet. Både teknikträning i klassisk tekning och för skejt. Låt säsongen börja med extra fart och stil!

Senast uppdaterad: 2023-10-23

Du kanske också gillar det här?

Bläddra