Se & göra / Vintervandring i fjällen

Vintervandring i fjällen

Upplev vintervandring längs preparerade leder där varken snöskor eller skidor behövs. Du får vandra i vacker fjällmiljö, ibland på helt egna leder ibland på leder kombinerade med längdspår.

Person vandrar på vintern i fjällen

Foto: Emeli Nilsson

Njut av mysig vintervandring

Det är många som vill njuta av en vinter i fjällen utan skidor på fötterna – och utan skoter. Men i terrängen ligger snön ofta djup mitt i säsongen och längs vandringslederna är ledmarkeringarna väl dolda så att det kan vara utmanande att hitta rätt. I Funäsfjällen har vi därför tagit börjat preparera lätta turer, för att du ska kunna njuta av fjällen i vanliga vinterskor – utan att behöva pulsa. Samtliga turer är skyltade så att det är lätt att hitta till och runt.

Vackra vintervandringar i Funäsfjällen

I Funäsfjällen har finns dedikerade vintervandringsleder, bynära så att du enkelt kan ta dig till dessa och njuta av fjällen. Du hittar två leder i Tänndalen, en i Tänndalen by och en i Hamra. I Funäsdalen finns det två möjliga sträckor att vandra på sjön. I Bruksvallarna och Ramundberget finns också två mysiga leder. Vissa leder är kombinerade med längdspår, men skyltade så att du vet vilka längdspår som detta gäller. I övriga längdspår undanbedes vandring.

 

Vintervandrinsglederna är alla gratis att använda, men skänk gärna en gåva till Bygdesamrådsgruppen här i Funäsfjällen.

Senast uppdaterad: 2023-11-21

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

Map