Se & göra / Turskidåkning

Turskidåkning

Turskidåkning i vinterfjäll är magiskt. Och turskidåkning är något annat än längdskidåkning, likt men annat. Ofta går du via kryssleder, eller navigerar efter karta och kompass. Och turskidorna är bredare än längdskidor för att du ska kunna ta dig fram i djupsnö. Det ger dig en frihet att upptäcka fjällen på ditt sätt.

Två personer åker med turskidor på fjället

Foto: Emeli Nilsson

Foto: Emma Wagenius

Två personer åker turskidor på fjället

Foto: Emeli Nilsson

Två personer åker med turskidor på fjället

Foto: Emeli Nilsson

Foto: Emma Wagenius

Turskidåkning för alla

På turskidor kan du långsamt gå eller diagonala dig fram i fjälllandskapet. Vilket gör det turskidor perfekt för både nybörjare och fjällvana att. De passar både för kortare turer, dagsturer eller längre fjällturer. Här i Funäsfjällen är det många som tar turskidorna på de preparerade fjällspåren. Vill du ge dig ut och vintertälta är turskidor tillsammans med fjällpulka ett säkert kort till storslagna upplevelser.

Turer längs kryssled

Du navigerar efter vinterleder – kryssleder och kan både få njuta av att göra dina helt egna spår som att följa i andras. Här i Funäsfjällen preparerar vi utvalda kryssleder från vecka 7.  Där kan du använda klassiska spår och skejtbredded – om du inte vill åka i djupsnön bredvid det vill säga.

Längre eller kortare turskidturer

I Funäsfjällen har du nära till allt, restauranger, våffelstugor och service. Du kan antingen välja att ta kortare dagsturer på turskidor och njuta av full bekvämlighet eller kombinera denna bekvämlighet med flerdagars äventyr på fjället.

Senast uppdaterad: 2023-05-26

Kanske du också gillar det här?

Bläddra

Upptäck Funäsfjällen

Upplev allt fjällen har att erbjuda.

Map