Se & göra / Skoter

Skoter

Åk skoter i Funäsfjällen: över högfjäll, genom vacker fjällbjörkskog och i vindlande dalgångar. Här finns 610 km njutning från skoterdynan och två friåkningsområden.

Foto: Göran Edström

Skoter i Funäsfjällen: storslaget, äventyrligt - och bekvämt

Skoter i Funäsfjällen är breda leder som tar dig ut i oändligheten. Ett välskyltat nätverk av turer som tar dig runt i hela Funäsfjällen och alla byar – och vidare mot Jämtlandsfjällen och Ljungdalsfjällen om du vill. Parkera på någon av avlastningsplatserna och bara ut och njut. Stanna vid någon av alla vindskydd och grillplatser, gräv en solgrop mitt ute i ingenstans eller besök någon av alla våra härliga restauranger. 

Om kvällen checkar du in och njuter av hotellrummet, av spa, restauranger och liv. Eller bonar in dig i stugan med bästa gänget och bastun. Njuter av en god natts sömn och planerar morgondagens äventyr. Välkommen till skoteråkning i Funäsfjällen.

Skoter i fjällen – en hållbar upplevelse

Vi är många som delar på fjällen. Människor, djur och natur. Därför är ledsystemet här planerat så att störningen ska bli så liten som möjligt – och njutningen så stor som möjligt! 

I Funäsfjällen var vi först med att reglera skoteråkningen, vilket betyder att det bara är tillåtet att köra på lederna (och i friåkningsområdena.) Här är också skoterlederna avgiftsfinansierade, vilket betyder att du som åker på dem löser ett Fjällpass skoter för att få njuta av dem idag – så att de kan prepareras och underhållas imorgon. Vilket gör att vi alla kan njuta av dem även i framtiden. Bra va?

Fjällpass Skoter

Köp ditt skoterledskort och skoterpass eller som vi kallar det - Fjällpass Skoter.

Fjällpass Skoter

Är leden öppen?

I appen "Spår och leder i Funäsfjällen" hittar du aktuell status på alla våra spår och leder. När den senast blev preparerad eller om leden är öppen.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Hur länge kan man åka skoter i Funäsfjällen?

När börjar skotersäsongen?

Vad kostar Fjällpass skoter?

Vart hittar jag vilka skoterleder som är öppna?

Vart hittar jag karta över alla skoterleder?

Skotertur i Funäsfjällen

Med skotern kan du samla vyer, pausa på våffelstugor, fara fram och känna pirret i magen. Själv eller tillsammans med familj och vänner.

Senast uppdaterad: 2023-12-11

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

En större skoterupplevelse

Hitta närmsta skoteruthyrning, skoterguide eller skoterled.

Map