Se & göra / Snowkite – surfa på vidderna

Snowkite – surfa på vidderna

Följ med på en oförglömlig surf-tur bland vågorna på skidor eller snowboard. Med hjälp av en snowkite – en “drake” – flyger du fram på de vita dynerna. Snösäkerheten, vidderna och de goda vindförhållandena gör Funäsfjällen till ett riktigt snow-kite paradis.

Person åker snowkite i Funäsfjällen

Ett utmanande äventyr som ger mersmak

Det finns olika sätt att surfa. Kitesurfning är är när du surfar fram med hjälp av vindens kraft som tar tag i en drake. Vanligt är att man gör det på vatten, här gör vi det med – fast i form av snö = snowkite. Och det är mäktigt att flyga fram längs de till synes oändliga vidderna. Du sitter fast i en sele och är sammankopplad med draken som du styre genom handtag/som tyglar.

Snowkite - lär dig grunderna

Att lära sig åka snowkite är utmanande och roligt – och här i Funäsfjällen finns det drivna instruktörer som hjälper dig. Det finns både kortare kurser på tre timmar och heldagsäventyr. Och har du testat förut så anpassas lektionen efter din nivå.

För vem passar snowkite?

Snowkite är ett äventyr som passar många! Allt du behöver är en liten dos mod och lite ödmjukhet – och att du är beredd på en vurpa eller två. Det går perfekt med både bräda och skidor, det finns till och de som prövat på att kitea med turskidor! Men många sä’ger att med snowboard så får du en extra magisk upplevelse.

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Kanske gillar du det här?

Bläddra

Map