Se & göra / Våra fjällturer

Våra fjällturer

Ge dig ut på fjälltur! Färdas ovanför trädgränsen på turskidor, på längdskidor eller topptur. Fjällturerna ger sig storslagna upplevelser - på det färdsätt du väljer.

Foto: Jocke Lagerkrantz

Vackra fjällturer

I Funäsfjällen finns många möjligheter till att göra fina fjällturer, gemensamt för alla är att du tar dig ovan trädgränsen, upp på högfjället. Här får du storslagna vyer, milsvid utsikt och upplever fjällen från sin mest spektakulära sida.

Välj och planera dina fjällturer

Beroende på hur du vill färdas så finns det många möjligheter att utforska fjällen på. Gemensamt för alla turer är att du behöver planera för väder och vind. Så packa rätt och ge dig ut och njut!

Fjällturer för turskidåkning

Upptäck vackra leder längs kryssleder

Fjällturer för längdskidåkning

Fjälltur på ditt sätt

Fjälltur på turskidor Turskidor är kanske det vanligaste sättet att färdas på fjälltur. Du tar dig fram på bredare turskidor och kan njuta av både spår och kryssleder. Här har dina stavar bredare trugor och ofta justerbar höjd - vilket gör att du enklare tar dig fram i djupsnö.

Fjälltur på längdskidor

Vill du ta en fjälltur på längdskidor så väljer du någon av de preparerade fjällspåren. De är preparerade med både skejtbredd och klassiska spår.

 

Fjälltur på snöskor

Här kan du välja både kryssleder och gå vid sidan av de preparerade längdspåren. Snöskor låter dig ta dig fram även i djupsnö – och det blir som en lite klumpigare promenad upp på fjället.

Fjälltur på turskidor

Turskidor är kanske det vanligaste sättet att färdas på fjälltur. Du tar dig fram på bredare turskidor och kan njuta av både spår och kryssleder. Här har dina stavar bredare trugor och ofta justerbar höjd – vilket gör att du enklare tar dig fram i djupsnö.

Senast uppdaterad: 2023-12-18

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

Upptäck Funäsfjällen

Upplev äventyr, storslagna upplevelser och fjällnjut.

Map