Se & göra / Vinterbada

Vinterbada

Känn det kalla vattnet sluta sig kring dig när du vinterbadar. Ta djupa andetag. Du är här och nu. Blodet rusar, hjärtat slår. Du är i ett par sekunder, kanske mer och får energi för dagar framåt. Låter det spännande? Då ska du pröva att vinterbada i Funäsfjällen.

Kvinna badar i en isvak

Foto: Emma Wagenius

Testa vinterbad i Funäsfjällen

Vinterbad är en populär aktivitet och det är enkelt att förstå varför. Eller ja. Att kliva ner i det kalla vattnet kan vara en utmaning för den ovane. Vi kan berätta om att det faktiskt är avkopplande och att det finns gott om studier som visar på de hälsosamma effekterna av vinterbad. Såsom att det hjälper till att öka blodcirkulationen och kan verka avstressande. Att du känner dig piggare efteråt. Lugnare. Och utmaningen  – kylan, är en del av upplevelsen.

Våga dig i, känn allt

Så våga ta stegen i. Det kommer att vara kallt. Tänk på att andas, djupa andetag. Ha gärna badskor, eller till och med neoprenstrumpor. Ha mössa på, och vantar  – du behöver inte doppa varken händer eller huvud. Andas hela vägen i, igen, djupa andetag. Kanske sticks det lite. Kroppen kommer reagera med att berätta att du borde kliva upp. Men ta tre andetag till innan du går upp. Försök att slappna av så gott det går. Och när du kommer upp. Känn lugnet. Känn allt.

Du kanske också gillar det här?

Bläddra

En större upplevelse

Känn det kalla vattnet sluta sig kring dig. Ta djupa andetag. Du är här och nu. Blodet rusar, hjärtat slår.

Map