/ Destination Funäsfjällen lanserar 40 toppar

2024-06-24

Destination Funäsfjällen lanserar 40 toppar

Destination Funäsfjällen lanserar en ny utmaning – Bestig 40 toppar över 1000 meter.

Foto: Sara Gärdegård

En ny utmaning

Destination Funäsfjällen lanserar en ny utmaning i sommar för äventyrslystna naturälskare – att bestiga 40 toppar över 1000 meter. Med ett stort fjällområde som rymmer flertalet toppar över 1000 meter är denna utmaning en möjlighet att få ta del av magiska naturupplevelser och samtidigt utmana sig själv.

“Denna sommar introducerar vi en ny och inspirerande utmaning för alla som älskar naturen,” säger Fredrik Nilsson, VD för Destination Funäsfjällen.  “Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare, så ger den här utmaningen en möjlighet att skapa minnen och få uppleva unika naturupplevelser på högre höjder.”

Utmaningen är anpassningsbar efter individuell förmåga och fysisk kondition. Deltagare kan välja att bestiga alla toppar under en sommar, ta sig an utmaningen steg för steg under hela året eller sprida ut utmaningen över flera år. Deltagaren väljer själv när och hur man tar sig upp på topparna, i löparskor, vandringskängor eller med topptursskidor. Det viktiga är att man tar sig upp för egen maskin.

”Det här är ett sätt för oss att visa på hur många toppar det finns i närområdet och att Funäsfjällen är en plats dit man kan återkomma år efter år och ändå ha ett nytt mål och en ny topp att bestiga.” säger Fredrik Nilsson.

Det finns tre nivåer i utmaningen:

  • Guldnivå: Bestig 40 toppar
  • Silvernivå: Bestig 20 toppar
  • Bronsnivå: Bestig 10 toppar

En ny plattform

För att förenkla deltagandet har Destination Funäsfjällen skapat en användarvänlig plattform där deltagarna enkelt kan registrera sina toppbestigningar och få en översikt över vilka toppar som återstår att bestiga för att nå nästa nivå. Man kan även jämföra sina prestationer med andra registrerade deltagare. Dessutom finns möjligheten att dela sina toppbestigningar i olika sociala kanaler för att inspirera andra äventyrare och självklart för att skryta om vad man klarat av.

“Utmaningen är öppen för alla – oavsett ålder eller erfarenhetsnivå,” tillägger Fredrik Nilsson. “Genom att välja vilka toppar som passar ens personliga mål och nivå blir denna utmaning tillgänglig för alla som vill delta. Det är ett perfekt sätt att uppleva Funäsfjällens och närområdets fantastiska natur och samtidigt utmana sig själv.”

Du kanske också gillar det här?

Bläddra