/ Funäsfjällen lanserar en unik upplevelse på längdskidor

2024-02-16

Funäsfjällen lanserar en unik upplevelse på längdskidor

Destination Funäsfjällen är stolta över att introducera en helt ny fjällupplevelse för längdskidåkare. För första gången i Sverige erbjuds nu en flerdagarstur på längdskidor i fantastiska Funäsfjällen. Med bekvämt boende och läcker mat på hotell längs vägen skapas en helhetsupplevelse som tar längdskidåkaren genom 62 kilometer preparerade längdspår för både klassisk och fristil i en magnifik fjällmiljö.

Två personer åker längdskidor i Funäsfjällen

Foto: Jocke Lagerkrantz

Unik upplevelse för längdåkare

Funäsfjällstriangeln är resultatet av ett samarbete med hotell som är belägna vid längdspåren. Genom att knyta samman befintliga längdspår har Destination Funäsfjällen skapat en unik upplevelse för längdskidåkare. Rutten är uppdelad på tre eller fyra dagsetapper och tar besökaren från Funäsdalen via Bruksvallarna, Fjällnäs och Skarvruet tillbaka till Funäsdalen. Gästerna kan enkelt ta sig till första etappen med buss eller bil och sedan åka längdskidor mellan byarna.

– Som koncept är det helt unikt. Tidigare har gäster kunnat nyttja samma längdspår men vi har nu tillsammans med boendeanläggningarna gjort det enklare att njuta av en storslagen flerdagarstur med lättare packning, berättar Jennie Modd, kommunikatör på Destination Funäsfjällen.

Vackraste perioden i fjällen

På hotellen finns det möjlighet att njuta av läckra måltider och drycker samt koppla av i spa-anläggningar. Dessutom finns det tre våffelstugor längs turen där besökarna kan avnjuta en smakfull lunch.

Upplevelsen kommer i första hand att erbjudas från vecka 10 och vidare ut mot våren. För vissa boendeanläggningar är det också ett nytt koncept att under vinterhalvåret erbjuda dygnsbokning.

 

– Perioden är kanske den vackraste här i Funäsfjällen samtidigt som det är relativt få människor som rör sig på de stora ytorna som fjällen erbjuder. Stundvis kan det kännas som att man får hela fjället för sig själv i våra högfjällsspår. Vädret är ofta perfekt, långa dagar och stora solchanser. berättar Fredrik Nilsson, VD Destination Funäsfjällen.

 

– Skulle vädret mot förmodan vara ostadigt finns det på de flesta delsträckor alternativ till högfjällsspåren. Genom att använda de preparerade lederna i dalgångarna kan besökaren tryggt färdas även i ostadigt väder. Avslutar Fredrik Nilsson.

Kontakt

Namn: Fredrik Nilsson

Titel: VD

Telefon: 073 839 67 95

E-post: fredrik.nilsson@funasfjallen.se

 

Namn: Jennie Modd

Titel: Digital kommunikatör

Telefon: 073 574 62 11

E-post: jennie.modd@funasfjallen.se

Du kanske också gillar det här?

Bläddra