Om oss / Sveriges bästa skidort

Sveriges bästa skidort och fler utmärkelser

Funäsfjällen har prisats fler gånger. Både som område och våra medlemmar. Här stoltserar vi bland annat med att vara just Sveriges bästa skidort, ha Sveriges bästa skidort för barnfamiljer och mycket mer.

Man står med alpinskidor

Bäst när både gäster och jurys röstar

År 2023 och 2024 blev vi framröstade av Freerides läsare och jury till Sveriges bästa skidort. Att få bli framröstad till Sveriges bästa skidort är fantastiskt, och särskilt fantastiskt är det när det är fjällgäster som fått bestämma. När det dessutom är upprepade gånger är det ännu mer fantastiskt och gör oss alldeles gråtmilda. Sen är det ju också superkul att våra olika medlemmar även dem kammar hem priser och omnämningar!

“Jag och min familj trivs väldigt bra i hela området Funäsfjällen. Det känns väldigt naturnära, äkta på något vis. Ingen stress och trevligt bemötande. Fantastiskt fina möjligheter för längdskidåkning, alpin åkning och skoteråkning.”En av motiveringarna i en av gästundersökningarna – där vi vann. 

Både Funäsfjällen i stort och våra medlemmar

Funäsfjällen hamnar ofta på prispallen. Gladast är vi ju när vi vinner och de har vi gjort i både i World Ski Awards, på Sveriges största skidcommuinty Freeride och via undersökningsföretaget Nordic benchs stora skidundesökning, Men, vi är också enormt glada för alla andraplatser. För man kan inte vinna jämt, men att vi nästan alltid finns näst högst upp – det är ju ett bevis på att vi alltid är superbra. Och gör dessutom att vi alltid kämpar lite mer. (För, tja, guld smakar ändå lite bättre.)

Inte bara Sverige, mest omtyckt i Skandinavien!

Tänndalen är flerfaldigt belönad som Skandinaviens bästa skidort! Två gånger har de fått den fina utmärkelsen. Både säsongen 2018-2019 och 2019-2020 enligt den stora undersökning från analysföretaget Nordic Bench. Och det är hela 4 500 skandinaver som har fått rekommendera och betygsätta olika fjälldestinationer –  och i två år i rad är det Tänndalen som är nummer ett!  Hela 87 % av de som varit där under det senaste året ger betyget nio eller tio på (skala 0-10). Helt fantastiskt.

2023 vann Tänndalen också utmärkelsen Sveriges bästa skidort för barnfamiljer i Freerides stora omröstning.

Såhär säger våra gäster om Funäfjällen:

Mycket fina spår, fantastisk natur.

Närheten till bra skidspår och oslagbar fjällnatur. Trevligt med bra restaurang i närheten.

Superhärlig avslappnande miljö. Vacker lättåtkomlig fjällnatur

Lätt att hitta roliga aktiviteter. Fina, preparerade skoterleder.

Fin natur. Lugnt och skönt. Trevliga människor. En pärla.

Mycket fin längdskidåkning, både på fjällen och i dalar. Många spår att välja på.

Ordentligt med snö, fina spår, bra barnområde. Otroligt vackra upplevelser uppe i fjällen

Det är en bra totalupplevelse. Jag har varit I Funäsfjällen över 50 gånger och längtar alltid tillbaka så snart jag satt mig i bilen och åkt hemåt!

Fin skidåkning. Vacker natur. Nära mellan olika skidanläggningar.

Jättebra! Fantastiskt fina längdspår på fjället. Världsklass!

Fina vyer. Bra med snö. Fina spår. Bra service.

Utmärkelser

147 backar på ett liftkort

Läs mer om vårt liftkort - eller som vi kallar det Fjällpass Lift och få tillgång till hela Funäsfjällens alpina upplevelse.

Läs mer om Fjällpass Lift

Funäsfjällen idag

Se våra öppna liftar, spår och leder och aktuellt väder. Allt du behöver veta för att planera din dag i Funäsfjällen - helt enkelt.

Funäsfjällen idag

Sveriges bästa boutiquehotell

World Ski Awards är ett globalt initiativ som varje år nominerar de bästa skidorterna och hotellen i världen och Europa. Tre i rad har nu Eriksgårdens Fjällhotell vunnit det fina priset Swedens best Boutiqe Hotel! Otroligt fint och det är tack vare deras fantastiska jobb med såväl hotell, som spa och restaurang som gör att de fortsätter att både bli nominerade och kamma hem förstaplatsen.

Sveriges enda fjällrestauang med mästarklass

Skoog krog är den familjedrivna krogen mitt i Funäsdalen som år efter år levererar mat i Mästarklass, den högsta utmärkelsen i White Guide – Sveriges enda rikstäckande Gastiguide.

Så här beskriver White Guide själva:

“Med självförsörjning i sikte, höga ambitioner för att minimera svinn och jobba hållbart i alla led för både klimat och personal, har familjen Bertilsson inte gjort det lätt för sig. På denna nordligt belägna krog serveras likväl en avsmakningsmeny med gastronomisk höjd och genomgående genuin smak av de omgivande fjällen – och med en tydlig släng av kärlek i både grytor och servering.” Hur fantastiskt låter inte detta? Och då gör ändå inte dessa ord maten riktigt rättvisa. Så missa inte ett besök på Sveriges bästa fjällrestaurang enligt White Guide.

Du kanske gillar det här?

Bläddra

Senast uppdaterad: 2024-06-13

Upptäck Funäsfjällen

Upplev äventyr, storslagna upplevelser och fjällnjut.

Map