/ Lidingöloppet går av stapeln i Funäsfjällen

2023-12-14

Lidingöloppet går av stapeln i Funäsfjällen

Lidingöloppet tillsammans med Bruksvallarna är stolta att presentera den första upplagan av Lidingöloppet i Funäsfjällen – ett terränglopp i klassisk fjällmiljö. Med branta stigningar, sluttande leder, flacka ängsmarker och otroliga vyer är detta lopp en riktig naturupplevelse. Vi ses den 13 juli i Bruksvallarna.

Löpare springer på stigar i fjällen

Foto: Bruksvallarna

Löpare springer i fjällen

Foto: Bruksvallarna

Löpare springer på stigar i fjällen

Foto: Bruksvallarna

Löpare springer i fjällen

Foto: Bruksvallarna

En utmaning för alla

Med en målsättning att öka deltagandet i terränglöpning vill vi engagera fler människor till att utforska den svenska naturen. Deltagarantalet är satt till 500 deltagare det första året, med förhoppningen om ännu fler som deltar i publikfesten. Loppet erbjuder tre distanser – 10 km, 20 km och 30 km och även ett barnlopp på 1,7 km, mycket likt Lidingöloppsbanan. Funäsfjällen är känt för sin krävande terräng, som testar både den fysiska och mentala styrkan, men framförallt för den klassiska fjällmiljön. Löparna kommer upptäcka gräsmyrar, fjällbjörkskogar och vyer över Helags, Sylarna, Skars och Mittåkläppen.

 

Lidingöloppet i Funäsfjällen är utformat som en utmaning för alla, där naturen utgör arenan. Det passar lika bra för motionären som vill upptäcka de vackra fjällvyerna till elitlöparen som söker en tuff tävling – detta lopp är för alla älskare av terränglöpning, säger Krister Svensson, Generalsekreterare Lidingöloppet

Ett nytt kapitel för terränglöpning

Loppet är ett samarbete mellan Lidingöloppet och Bruksvallarna. Detta är det första loppet som anordnas tillsammans och blir startskottet för ett långvarigt samarbete där loppet fortsätter att utvecklas över åren. Båda organisationerna har stor erfarenhet av att arrangera lopp och har en klar plan för att anordna ett kvalitativt och välorganiserat lopp.

Vi har funnit varandra i vår gemensamma vision att skapa hållbara upplevelser med naturen som arena. Med Lidingöloppet, känt för sitt prestigefyllda lopp, och Bruksvallarna, beläget i en fantastisk fjällmiljö, hoppas vi kunna stärka och främja hållbarhet, naturens skönhet och gemenskapen det innebär att springa ett terränglopp. Magnus Myhr, Bruksvallarna

Temavecka med fokus på terränglöpning

Veckan inför Lidingöloppet i Funäsfjällen blir det fullt fokus på löpning i Bruksvallarna. Terränglöpning, trailrunning, fjällöpning – kärt barn har många namn. Tillsammans med Bruksvallarnas Sportcenter kommer veckan kantas av löparclinics, prova-på fjällöpning, äventyrslöpning för barn, skotester och såklart återhämtning och gemenskap med after run.

Vi ser fram emot att välkomna alla löpare till den första upplagan av Lidingöloppet i Funäsfjällen den 13 juli, 2024. Varmt välkomnna.

Kanske gillar du också det här?

Bläddra