Se & göra / Njut av en magisk vinter

Njut av en magisk vinter

I skiftet oktober-november, när det första snöfallet landar och stannar, då är det vinter i Funäsfjällen. Och vintern stannar faktiskt även hela våren fram till maj när skidor och skoter åker in på vinterförvaring.

Skarsfjället i vinterskrud

Foto: Emeli Nilsson

Vintern i fjällen är lång och fantastiskt

I Funäsfjällen stoltserar vi med våra långa vintrar. Att natursnön lägger sig tidigt och stannar länge. För vi älskar vinter. Vi älskar minusgraderna. Knarrsnön. Pudersnön. Kramsnön. Till och med slushen på vårkanten. 

 

Vi älskar att vi få njuta av alla fantastiska vinteraktiviteter under så lång tid. Att vi får det där krispiga vinterljuset i december, till de oändliga soldagarna i maj och allt däremellan. Från hundra lager av ull och dun till vårvinterns t-shirtväder.

Upplev oändliga vinteräventyr

Offpiståkning i knädjupt puder, tufft kilometersamlande inför vasaloppet, mjukgörande bastubad, skön shoppingtur eller härligt pimpelfiske? I Funäsfjällen finns mängder av äventyr för både kropp och själ. vare sig du vill ha en aktiv semester och svettas eller lite mer avkoppling, lugn och ro. Här finns det nämligen över 60 mil skoterleder, 30 mil längdspår och 147 backar på ett liftkort. Och mycket mer!

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen

Fira och njut i magisk natur

Senast uppdaterad: 2023-12-13

Kanske gillar du också det här?

Bläddra

Upptäck vintern i Funäsfjällen

Hitta till dina favoritområden, botanisera bland butiker, upptäck våra restauranger och mycket mer här i Funäsfjällen.

Map