Kom närmre solen i sommar

Vill du komma närmare solen i sommar? Kom till Funäsfjällen. Här finns gott om majestätiska fjälltoppar som sträcker sig över 1000 meter höga. Ta liften, cykla eller vandra upp på fjället och närma dig solen på riktigt.

Foto: Sara Gärdegård

Så kommer du närmre solen i sommar

Ta liften

Glid upp till 1083 meter över havet och låt dig omfamnas av de vidsträckta vyerna. Ta en vandring, njut av naturen eller upplev härlig flow på mountainbiken nerför berget i våra cykelparker

Bestig en fjälltopp

Utmana dig själv att bestiga några av våra 60 fjälltoppar över 1000 meter som finns i närliggande områden. Eller njut av vackra vyer under en härlig vandringstur upp på fjälltopparna.

Fjällcykling på hög höjd

Utforska våra 180 km cykelleder, där många slingrar sig upp till 900 meter över havet. Känn hur du kommer närmare naturen, solen och dig själv.

Ta genvägen till solen

Fjällen är lättillgängliga här, så passa att du kan ta bilen rakt upp på fjället. Med gott om fjällparkeringar i området blir det enkelt att nå höga höjder och vackra vyer.

Pausa och njut

Vid våra vandring- och cykelleder finns gott om mysiga fikaställen, rastplatser och vindskydd. Slå dig ned vid en porlande bäck, fyll på med energi och njut av stunden.

Skiner solen konstant i Funäsfjällen?

Nej, såklart gör den inte det. Men även om solen inte skiner konstant i Funäsfjällen finns det alltid något att upptäcka och njuta av. Oavsett om det är solen, naturen, kulturen, eller gemenskapen med andra eller med dig själv, så är Funäsfjällen platsen där du kommer närmare det som betyder mest.

Funäsfjällen sträcker sig över nio byar med sammanlänkade vandrings- och cykelleder. Med två cykelparker, över 180 km cykelleder, 34 Guldturer, över 200 fjällsjöar och 300 km rinnande vatten finns det alltid något att utforska och uppleva. Besök våra våffelstugor, möt myskoxarna i Tännäs, eller unna dig en stunds avkoppling på en av våra spaanläggningar. Möjligheterna är oändliga här i Funäsfjällen.

Vad händer i Funäsfjällen?

Här hittar du det som händer här i Funäsfjällen, alltifrån evenemang och aktiviteter.

Händer i Funäsfjällen

Du kanske också gillar det här?

Bläddra

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Upptäck sommaren i Funäsfjällen

Botanisera bland leder, utforska nya upplevelser och hitta tillbaka till dina favoriter. Se allt som finns att göra, äta och njuta av i Funäsfjällen.

Map